AIKUISTEN YLEIS­URHEILUKOULU

KENELLE

Aikuisten yleisurheilukoulu on tarkoitettu yleisurheilusta kiinnostuneille ja sitä kokeilemaan haluaville aikuisille. Alaikärajana ryhmään pidämme noin 18 vuoden ikää, yläikärajaa ei ole.

Keskiviikon harjoitus painottuu enemmän yleisurheilun kenttälajien harjoitteluun (hypyt ja heitot) sekä juoksemisen lajiteknisten taitojen harjoittamiseen. Lauantain harjoitus on pääasiassa nopeustyyppinen juoksuharjoitus ja sopii hyvin myös tavoitteellisemmin harjoitteleville aikuisurheilijoille.

Urheilukoulu ei vaadi aiempaa yleisurheilutaustaa vaan antaa mahdollisuuden uuden lajin kokeilemiseen “aikuisiällä”. Aikuisten ryhmä on toki myös erinomainen vaihtoehto niille, jotka omassa nuoruudessaan ovat harrastaneet yleisurheilua ja haluavat nyt lähteä uudestaan harrastamaan lajia.

SISÄLTÖ

Aikuisten yleisurheilukoulun syyskausi koostuu seitsemän viikon ajan tehtävistä 75 minuutin harjoituskerroista 1-2 kertaa viikossa. Jokainen kerta sisältää lajiharjoitusten lisäksi jonkin yleistaitavuutta ja perusominaisuuksia (nopeus, voima, kestävyys, liikkuvuus) tai näiden johdannaisia (mm. ketteryys, lihaskunto, nopeusvoima, vartalon hallinta) kehittävän osion.

MILLOIN JA MISSÄ

Keskiviikkoisin klo 18.30-19.45 Joensuu Areenassa (joinain viikkoina mahdollisesti hieman eri aikaan, esim. 18-19.15, mutta näistä ilmoitetaan etukäteen)

Lauantaisin klo 13-14.15 Joensuu Areenalla. Lauantain harjoituksia ei voida pitää silloin kun Areena on varattu muille tapahtumille.

Syyskausi alkaa marraskuussa ja päättyy joulukuussa. Talvikausi alkaa tammikuun alussa ja päättyy maaliskuussa. Ja kevätkausi on huhti-toukokuussa.

HARJOITUSPÄIVÄT JA SISÄLLÖT

 • Keskiviikko 4.11. Pikajuoksu, juoksutekniikka
 • Keskiviikko 11.11. Korkeushyppy, kuntopallon heitot
 • Lauantai 14.11. Pikajuoksu, kiihdyttäminen, rytmiikka
 • Keskiviikko 18.11. Pituushyppy, loikkaaminen/ponnistaminen
 • Lauantai 21.11. Pikajuoksu, juoksutekniikka, aitakävelyt
 • Keskiviikko 25.11. Aitajuoksu, rytmiharjoitukset
 • Lauantai 28.11. Pikajuoksu, kuntopallon heitot
 • Keskiviikko 2.12. Kuulantyöntö, kuulanheitot, keskivartalon voima
 • Keskiviikko 9.12. Korkeushyppy/telinelähdöt, liikkuvuus
 • Keskiviikko 16.12. Pituushyppy, loikkaaminen/hyppelyt
 • Lauantai 19.12. Pikajuoksu, telinelähdöt

Harjoitusten sisällöt voivat vielä muuttua mutta muutoksista ilmoitetaan hyvissä ajoin.

HINTA

Hinta määräytyy sen mukaan, kuinka aktiivisesti lajia haluaa harrastaa. Lisäksi opiskelijat saavat alennusta normaalihinnasta.

Kausimaksu kerran viikossa osallistuville (7 krt) on 55 euroa, opiskelijoilta 40 euroa.

Kausimaksu kaksi kertaa viikossa osallistuville (7 keskiviikkoa ja 4 lauantaita) on 80 euroa, opiskelijoilta 55 euroa.

Lisäksi osallistujan on mahdollista ostaa harjoitusohjelma omatoimiharjoitteluun ryhmäharjoitusten lisäksi. Harjoitusohjelma (kolme omatoimista lisäharjoitus / viikko, 1 juoksuharjoitus, 1 voimaharjoitus, 1 huoltava/palauttava/kestävyysharjoitus) syyskaudelle maksaa 40 euroa.

Harjoituksia voi maksaa myös yksitellen. Yksittäinen ohjattu harjoitus maksaa 10e/7e. Koko kauden maksu laskutetaan ensimmäisen kerran jälkeen, yksittäisen kerran kertamaksu maksetaan harjoituksen lopussa valmentajalle.

Hinta sisältää valmennuksen ja hallimaksun. Vakuutuksesta vastaa jokainen osallistuja itse, järjestäjä ei vakuuta osallistujia erikseen.

VALMENTAJA, ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT

Ryhmän päävalmentajana toimii ammattivalmentaja Anssi Vänskä (anssi.vanska@katajayu.fi), jolle tapahtuu ilmoittautumiset ja jolta voi tiedustella lisää toiminnasta.

Ryhmään ilmoittautuminen on auki koko ajan, eli mukaan voi tulla myös kesken kauden.