Tapahtumat

Kilpailut ja tapahtumat


Joensuun Kataja on kokenut tapahtumajärjestäjä. Järjestämme vuosittain isoja yleisurheilukilpailuja. Vuosi 2022 oli merkittävä vuosi, sillä meillä oli kunnia järjestää kolmannen kerran Kalevan kisat. Järjestelyt onnistuivat hienosti, ja urheilijamme onnistuivat loistavasti. Olimme koti-Kalevalaisten toiseksi menestynein seura. Ennen tätä vuotta edellisen kerran SM-mitaleista kamppailtiin toukokuussa 2021 Laulurinteellä SM-maastojen merkeissä.

Vuotuisia isoja tapahtumia ovat mm. Joensuu Run (ex-Joensuu Maraton), hallissa järjestettävät avoimet piirinmestaruushallikisat ja ulkona kisattavat PKO Gamesit.

Kaikkein suurin tapahtuma on vuosittain järjestettävä Motonet GP, jonka järjestämiseen tarvitaan kolmisensataa talkoolaista. Motonet GP kokoaa Joensuuhun Suomen parhaat yleisurheilijat sekä monia kansainvälisiä tähtiä. Motonet GP:n edeltäjä Joensuun Eliittikisat valittiin kahdesti peräkkäin (2014 ja 2015) valtakunnan parhaaksi Eliittikisaksi ja historian ensimmäiset GP-kilpailut 2018 vuoden parhaiksi. 2019 oli uudistusten vuosi, sillä Joensuu nousi ensimmäistä kertaa EA Classic-tasolle. Kilpailut onnistuivat upeasti, sillä yleisöä oli paikalla lähes 4000 ja kilpailuissa nähtiin mieleenpainuvia suorituksia, jotka huipentuivat naisten pika-aidoissa Jamaikan Britany Andersonin nuorten maailmanennätykseen 12,71 ja Annimari Korteen Suomen ennätykseen 12,72.

Tulevana heinäkuuna palaamme Motonet GP-sarjaan ja samalla World Athleticsin bronze-sarjaan 5.7.2023.

Vuoden mittaan järjestetään myös useita pienempiä kilpailuja. Kuukausittain järjestetään Motonet-kuukausikisoja. Näiden lisäksi niin talvella kuin kesällä järjestetään muutamia, lähinnä lapsille ja nuorille suunnattuja alueellisia kisoja.

 

PKO-Games 28.5.2022

PKO-Games 28.5.2022

Katajan järjestämistä vuosittaisista yleisurheilukisoista kesän toisiksi...