Tapahtumat

Kilpailut ja tapahtumat


Joensuun Kataja on kokenut tapahtumajärjestäjä, joka järjestää vuosittain isoja yleisurheilukilpailuja. Edelliset SM-kisat järjestettiin helmikuussa 2019 kun Joensuu Areenassa pidettiin 17-22-vuotiaiden nuorten SM-hallit. Seuraavan kerran SM-mitaleista kamppaillaan toukokuussa Laulurinteellä SM-maastojen merkeissä.

Vuotuisia isoja tapahtumia ovat lähes 1000 osallistujan Joensuu Run (ex-Joensuu Maraton), hallissa järjestettävät avoimet piirinmestaruushallikisat ja ulkona kisattavat PKO-Gamesit.

Kaikkein suurin tapahtuma on vuosittain järjestettävä Motonet GP, jonka järjestämiseen tarvitaan kolmisensataa talkoolaista. Motonet GP kokoaa Joensuuhun Suomen parhaat yleisurheilijat sekä monia kansainvälisiä tähtiä. Motonet GP:n edeltäjä Joensuun Eliittikisat valittiin kahdesti peräkkäin (2014 ja 2015) valtakunnan parhaaksi Eliittikisaksi ja historian ensimmäiset GP-kilpailut 2018 vuoden parhaiksi. 2019 oli uudistusten vuosi, sillä Joensuu nousi ensimmäistä kertaa EA Classic-tasolle. Kilpailut onnistuivat upeasti, sillä yleisöä oli paikalla lähes 4000 ja kilpailuissa nähtiin mieleenpainuvia suorituksia, jotka huipentuivat naisten pika-aidoissa Jamaikan Britany Andersonin nuorten maailmanennätykseen 12,71 ja Annimari Korteen Suomen ennätykseen 12,72.

Joensuussa järjestetään vuonna 2022 Kalevan kisat 20 vuoden tauon jälkeen.

Vuoden mittaan järjestetään myös useita pienempiä kilpailuja. Kuukausittain järjestetään Motonet-kuukausikisoja. Näiden lisäksi niin talvella kuin kesällä järjestetään muutamia, lähinnä lapsille ja nuorille suunnattuja alueellisia kisoja.

 

PKO-Games 28.5.2022

PKO-Games 28.5.2022

Katajan järjestämistä vuosittaisista yleisurheilukisoista kesän toisiksi...