Viikkotiedote 49 (4.-11.12.2023)

joulu 4, 2023


04.12.2023


AJANKOHTAISIA ASIOITA:

Nuorten harrastamisen maksut

Viimeisen viikon aikana joensuulaisissa urheiluseuroissa on paljon puhuttu rahasta. Kaupungin yllättäen tekemä päätös nuorten harrastustoiminnan maksujen laajoista korotuksista puhututtaa meilläkin. Olemme olleet todella tyytyväisiä ylipäänsä siihen, että meillä on Joensuussa todella hienot olosuhteet harrastaa yleisurheilua ympärivuotisesti. Siitä iso kiitos Joensuun kaupungin suuntaan. Joensuu Areena kuuluu koko maan parhaimpiin yleisurheiluhalleihin ja se on pääosin urheilun käytössä kohtuullisen hyvin verrattuna moneen muuhun paikkakuntaan. On ylipäänsä hienoa, että meillä on tällainen halli käytössä, vaikkakin maksamme Areenasta kaupungin suurinta tilavuokraa seuroista.

Harrastusmaksuistamme kuluu talvikaudella merkittävä osa (noin kolmannes) Areenan vuokriin. Asiaa on kompensoitu muilla varainhankinnan tavoilla. Budjettia on tasapainottanut kesä, jolloin harjoituksista ei ole tilavuokraa maksettu, mutta jatkossa myös Keskuskenttä on maksullinen. Ikäväksemme saimme huomata, että yleisurheilun kohdalla laskuri osui myös Keskuskentän osalta isompaan lukemaan kuin muilla kentillä. Olemme sekä talvella että kesällä Joensuun kallein laji kaupungin näkökulmasta. Meidän mielestämme ei ole tasapuolista eikä perusteltua laskuttaa yleisurheilua näin kovalla kädellä. Olemme tehneet liikuntatoimeen sekä kulttuuri- ja liikuntalautakuntaan kyselyn aiheesta, odotamme siihen vastauksia.

Joudumme todennäköisesti tekemään harrastusmaksuihin korotuksen, mutta sitä ei tehdä vielä vuoden alusta. Odotamme ensin kaupungin vastauksen ja teemme laskelmia. Tulemme esimerkiksi ottamaan käyttöömme kesällä aiempaa vähemmän varattuja vuoroja kentältä ja mietimme rauhassa kustannustehokkaimman tavan toimia. Ilman että olosuhteet merkittävästi heikentyvät. Jos menisimme samoilla vuoroilla kuin ennen, nousisi vuokrakorotus kohdallamme viisinumeroiseen lukemaan ja silloin maksuja pitäisi nostaa reilummin ylöspäin. Pyrimme tekemään kaikki maksuihin liittyvät päätökset huolellisesti ja yhteinen etu edellä. Ja tiedotamme muutoksista ajoissa.

Käynnistimme Kalevan kisojen jälkeen yhteistyössä jaostomme pitkäaikaisen kumppanin, Broman Groupin, kanssa nuorten harrastamisen tukemiseen suunnatun rahaston, josta myönnämme avustusta harrastusmaksuihin. Haluamme olla seurana mukana tukemassa nuorten liikkumista ja urheilemista, yleisurheiluharrastus ei saisi jäädä rahasta kiinni. Mikäli perheellänne on haasteita harrastusmaksujen maksamisessa, voitte lähettää meille avoimen hakemuksen perusteluineen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Hakemusten viimeinen jättöpäivä kevättä varten on joulukuun viimeinen päivä. Hakemuksen voi lähettää toiminnanjohtajalle (tuomo.lehtinen@katajayu.fi).


Tämän viikon Areena on käytännössä lähes kokonaan pois urheilukäytöstä. Vielä tämän viikon ryhmämme tulevat olemaan pääsääntöisesti väistötiloissa ja osa ryhmistä pitää myös vielä tällä viikolla pikkujoulutreeninsä.
Tarkemmat tiedot jokaiselle ryhmälle missä harjoitukset on milloinkin informoi ryhmän vastuuvalmentaja! Treenipäivät pyritään pitämään samoina kuin ne normaaleilla treeniviikoilla ovat olleet.

Viime talven uutuustuotetta seurapipoa on toimistolla heti ostettavissa, pipon hinta 25€. Maksu mielellään käteisenä mutta onnistuu myös laskulla joka lähetetään myclubin kautta.

LIIKUNTALEIKKIKOULUT:

Liikkareiden syksykausi päättyi viime viikkoon. Kevätkauden ilmoittautumiset aukeavat huomenna tiistaina 5.12. Kevätkausi alkaa viikolla 3 eli 16 tai 17.1 on ensimmäiset kerrat. Kevätkausi kestää 12 viikkoa päättyen huhtikuun puolivälissä viikolla 15. Hiihtolomaviikolla 10 ei ole harjoituksia.

KAUDEN 2023 PALKITSEMISTILAISUUS:

Kauden 2023 palkitsemistilaisuus pidetään pe 8.12. klo 18.00 Tiedepuistolla. Palkituille on kutsu lähetetty.

TALVEN RYHMIIN ILMOITTAUTUMINEN:

Ryhmiin ilmoittautuminen talvikaudeksi on päättynyt. Mikäli vielä haluat ilmoittautua mukaan 6-13v. urheilukouluryhmiin niin ole yhteydessä joko nuorisovalmennuspäällikkö Meri Mikkoseen meri.mikkonen@katajayu.fi tai valmennuspäällikkö Jarkko Kumpulaiseen jarkko.kumpulainen@katajayu.fi niin selvitämme olisiko sopivaa ryhmää mihin liittyä mukaan.

LISENSSI + VAKUUTUS + JÄSENMAKSU:

Suosittelemme lisenssiä kaikille yleisurheilijoille jotka ovat toiminnassamme mukana. Uusi lisenssikausi 2024 alkaa 1.10.2023. Lisenssien mukana on nuorimmille hyvä sporttiturvavakuutus mukana automaattisesti lisenssin hinnassa ja muut voivat ostaa sen lisähinnalla mukaan.

HUOM! Lisenssi on pakollinen kilpailtaessa kaikentasoisissa yleisurheilukilpailuissa.

Jäsenmaksu laskutetaan kerran vuodessa aina tammikuussa!

Tarkemmat tiedot lisensseistä ja sporttiturvasta löytyvät täältä: https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

Lisenssit ostetaan Suomisportista. Eli tässä lisenssin ostamiseen suora linkki: https://www.suomisport.fi/?redirect=%252Fpurchase

AREENAN VAKIOVUOROMME TALVELLA 2023-24:

Maanantai klo 16.30-19.00 koko yleisurheilualue + klo 16.00-16.30 etusuora

Tiistai klo 17.00-18.30 koko yleisurheilualue + kuntosali

Keskiviikko klo 17.00-18.30 koko yleisurheilualue + kuntosali + lisäksi jatkona 18.30-19.00 etusuora sekä seiväspaikka

Torstai klo 16.30-19.00 koko yu alue + 16.00-16.30 etusuora + 17.00-18.30 kuntosali

Perjantai klo 17.00-18.30 koko yleisurheilualue

Lauantai klo 11.00-12.30 koko yleisurheilualue

Joensuun liikuntapaikkojen vakiovuorot ja muut yksittäiset varaukset löytyvät Tilavasta https://tilavajoensuu.fi/onlinekalenteri/joensuu-liikunta/guest.php?

TOIMISTO:

Joensuun Katajan toimistosihteeri Sari on jäänyt opintovapaalle. Seuran toimisto on jatkossa auki sopimuksen mukaan.

Toiminnanjohtaja: Tuomo Lehtinen / tuomo.lehtinen@katajayu.fi
Valmennuspäällikkö: Jarkko Kumpulainen /
jarkko.kumpulainen@katajayu.fi
Nuorisovalmennuspäällikkö: Meri Mikkonen /
meri.mikkonen@katajayu.fi
Liikkarivastaava Veera Kontkanen /
kontkanen.veera@gmail.com
Puheenjohtaja: Jussi Oinonen /
jussi.oinonen@pohjola.fi