Topias Mustonen SM-pronssille Lahden otteluissa!

syys 19, 2022

Yleisurheilukesän SM-kisaputken lopuksi kilpailtiin SM-moniottelut syksyisessä Lahdessa. Katajan kuuden urheilijan vahvuinen joukkue esiintyi pirteästi taistellen mitalisjoista useammassa sarjassa.

Topias Mustonen henkilökohtaiseen SM-pronssiin ja Otso Nyyssösen kanssa joukkuehopeaa

Otso Nyyssönen ja Topias Mustonen Lahden SM-otteluissa 2022.

Ainoana henkilökohtaiseen mitaliin ylsi P15 5-ottelun pronssille otellut Topias Mustonen. Ennätystensä tuntumassa ja osassa lajeissa niihin yltänytkin Topias kokosi lopulta pisteet 3288, joilla kaappasi myös piirinennätyksen Lieksan Urheilijoiden Sami Jaatiselta vuodelta 2008 peräti parin sadan pisteen marginaalilla. Topiaksen nousu mitaleille tapahtui erityisesti ottelun jälkipuoliskolla keihäänheiton ennätyksellä 54,06 ja bravuurilaji seiväshypyn komealla 390 ylityksellä. Vielä viimeisessä 1000 metrin juoksussakin ennätys parani viitisen sekuntia lukemiin 3.02,75.

Otso Nyyssönen säesti hienosti viidennellä sijalla kaikkiaan 18 ottelijan päästessä viimeisen lajin maaliin saakka. Otson sarjan vahvuuksia olivat odotetusti 100 metrin aitajuoksu, jossa hän jäi ennätyksestään vain kuusi sadasosaa ajalla 14,40 sekä pituushyppy, jossa irtosi lajivoitto tuloksella 621.

Nuorten miesten hienot ottelut takasivat heille lisäksi joukkuekisan SM-hopeaa henkilökohtaisen kilpailun kaksoisvoiton ottaneiden Riihimäen Kiskon kaksoisveljesten Arttu ja Vilho Haaksluodon takana.

Sara-Sofia neljäs ja Eetu kuudes kaksipäiväisissä otteluissa

17-vuotiaiden naisten 7-ottelussa Sara-Sofia Hyvönen oli mitalikamppailussa läpi ottelun. Helsingfors IFK:n Mila Heikkosen nähtiin menevän menojaan jo hyvissä ajoin, mutta taistelu himmeämmistä mitaleista tiivistyi toisen päivän viimeisiin lajeihin. Kuusi ensimmäistä lajia tasaisesti suorittanut Sohvi lähti 800 metrin juoksuun mitali mielessään, mutta tällä kertaa viimeiset reilut sata metriä olivat liikaa. Loppupisteet 4703 jäivät mitalista 86 pisteen päähän.

Eetu Paasikiven 10-ottelu 19-vuotiaissa miehissä käynnistyi ensimmäisenä päivänä nihkeähkösti, mutta neljännen lajin korkeushypyn kauden paras 166 ja 400 metrin ennätys 59,71 käänsivät suhdanteen noususuuntaan. Toisena päivänä syntyivät mm. seiväshypyn ennätystä sivuava 320 sekä keihäänheiton oma ennätys, neljän metrin parannuksella, lukemin 38,23. Nämä siivittivät nuorukaisen pisteisiin 4543 ja sijaan kuusi.

Mandi neljästoista ja Renne kuudestoista 5-otteluissaan

Mandi Mäkinen kilpaili toistamiseen tälle kesää 15-vuotiaiden tyttöjen viisiottelussa parantaen kokonaisottelun tulostaan keskikesäisistä piirinmestaruusotteluista. Positiiviseen pistesaldoon vaikutti erityisesti 80 metrin aitojen kuuden kymmenyksen ennätysparannus. Yksittäisistä lajeista Mandi oli vahvin 800 metrillä (2.35,53) sekä korkeushypyssä (149) joissa sijoittui kolmanneksi ja neljänneksi. Loppupisteet 1931 toivat sijan 14 kaikkiaan 29 maaliin pääseen ottelijan joukossa ja paikka kärkikymmenikköön jäi vain 64 pisteen päähän, eli kilpailu oli hyvin tasainen.

Renne Kankkunen otteli lauantaina pitkän päivän Salpausselän stadionilla 14-vuotiaiden poikien viisiottelussa. Yli kymmentuntisen rupeaman jälkeen nuori mies sijoittui kuudenneksitoista pistein 1975. Rennen sarjan paras laji oli ensimmäisenä juostu 100 metrin aidat, jossa hän sijoittui seitsemänneksi yhdeksän sadaosaa ennätyksestään jääneellä ajalla 15,48.