Siljan juoksut SM-hallien parasta antia

helmi 20, 2023

Helsingin Liikuntamyllyssä kilpaillut SM-hallit eivät tällä kertaa tarjonneet Katajan joukkueelle mitaleita, ensimmäistä kertaa yleisten sarjojen SM-halleissa sitten vuoden 2010.

Silja Kempas SM-halleissa 2023. kuva: Anssi Mäkinen

Joukkueen parhaista sijoituksista vastasi pikajuoksija Silja Kempas, joka kiihdytti 400 metrin neljännelle ja 200 metrin viidennelle sijalle. 400 metrillä, Liikuntamyllyn kahdella ratakierroksella, uransa parhaaseen yleisen sarjan SM-sijoitukseen yltänyt Silja kohensi lyhyen radan ennätystään lukemiin 54,81 jääden korkeatasoisessa kilpailussa mitalista 36 sadasosaa.

200 metrin alkuerävaiheessa juostu henkilökohtainen ennätys 24,15 antoi odottaa jopa vieläkin kovempaa finaaliin, mutta ratajaossa naiselle osunut toinen rata toi oman haasteensa finaalijuoksuun. Loppukilpailuaika 24,46 oikeutti siis viidenneksi.

Samuel Auvinen juoksi sijoille 8 ja 11. kuva: Anssi Mäkinen

Miesten kestävyysjuoksuissa nähtiin Samuel Auvinen ja Konsta Hämäläinen. Samuelin tuplauurastus toi 1500 metrillä kahdeksannen sijan (4.01,56) ja tuplamatkalla 3000 metrillä sijan 11 (8.52,53), Konstan osalta tonnivitonen jäi kesken. Naisten 3000 metrillä Salla Laukkanen juoksi lyhyen halliradan ennätyksensä 10.07,92 ja nappasi yhdeksännen sijan.

Siiri Nyyssönen, naisten kolmiloikan kahdestoista. kuva: Heidi Lehikoinen

Katajan ainoana kenttälajiurheilijana kisoissa esiintyi Siiri Nyyssönen, joka sai naisten kolmiloikkakilpailussa pöytäkirjaansa yhden mitatun hypyn. Lukemiin 11,36 kantaneet loikat toi sijan 12.

Riika Tirkkonen SM-halleissa 2023.

Alkuerävaiheissa kisoissa esiintyivät Emilia Kiiski (N 60 m aj, aika 9,00) ja Riika Tirkkonen (N 200 m, aika 25,87). Emilia sijoittui alkuerien kahdenneksikymmenenneksi, Riika oli lajinsa tuloslistan sijalla 25.