Nuorten SM-hallien toisen päivän saaliina kaksi hopeamitalia

helmi 27, 2021

Tampereella kilpailtavien nuorten SM-hallien toisen päivän mitalisaaliista vastasivat miesjuniorit kahden hopeamitalin myötä.

Mika Kotiranta (keskellä). Kuva: Heidi Lehikoinen

Keskimmäisen kilpailupäivän mitalitili Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa aukesi kihelmöivässä M22 1500 metrin kilpailussa. Nuorten herrojen eurooppalainen maili tiivistyi neljän miehen ryhmän loppukirikamppailuksi, jossa mukana olivat myös Katajan Mika Kotiranta ja Samuel Auvinen. Mestaruuteen karkasi lopulta Lempäälän Kisa Yleisurheilun Aleksi Kivelä (3.56,13), Mika Kotirannan saavuttaessa hopeaa halliennätyksellään 3.58,34. Samuel Auviselle jäi tällä kertaa käteen niukka neljäs sija ajalla 3.59,06.

Sakari Vallius. Kuva: Heidi Lehikoinen

Päivän toinen mitali saatiin iltakilpailuna käydystä M19-sarjan pituushypystä. Hurjaan isojen kisojen vireeseen vertynyt Sakari Vallius paransi ennätystään hulppeasti 37 senttiä tulokseen 683 ja nappasi uransa ensimmäisen SM-mitalin, väriltään hopeisen. Mestaruuteen hyppäsi Hartolan Voiman Eemil Porvari tuloksella 706. Mainittakoon että Sakarin entinen ennätys 646 olisi riittänyt kilpailussa seitsemänneksi, joten herra venyi kertakaikkisen kovaan suoritukseen!

17-vuotiaiden naisten 3-loikassa seuralla oli mukana trio. Kilpailu oli todella jännittävää senttipeliä ylivoimaisen mestarin, järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön Sanni Lennon takana. Viime kesän 16-sarjan Suomen mestari Siiri Nyyssönen taisteli tiukasti mitalista venyttäen viimeisillä loikillaan parhaansa ja halliennätyksensä 11,29.  Tasaisessa kilpailussa se riitti sijaan neljä: hopea- ja pronssimitalistit olivat kuusi senttiä edellä, seitsemäs sija saman verran perässä. Sara-Sofia Hyvönen loikki niin ikään halliennätyksensä 10,99 sijoittuen yhdenneksitoista, Aava Kipinä oli yhdeksästoista tuloksella 10,46.

M22 60 metrillä Viljami Hietaharju oli päivän ensimmäisenä radalla nähty urheilija. Pienistä jalkavaivoista talven mittaan kärsinyt Viljami kiihdytteli alkueristä jatkoon viidenneksi nopeimpana miehenä ajalla 7,11. Alkuillan loppukilpailussa aika parani neljäsadasosaa henkilökohtaiseen ennätykseen (7,07), jolla irtosi komea neljäs sija vain kahden sadasosasekunnin päässä pronssipaikasta.

N17-sarjassa juoksuradalla nähtiin kaikkiaan viisi urheilijaa Katajan väreissä. Parhaiten sijoittui Riika Tirkkonen, joka ennätti 800 metrin yhdeksänneksi kaikkien aikojen parhaalla ajallaan 2.24,93. Eilisen päivän kävelymitalisti Alina Tikka sijoittui kolmanneksikymmenenneksi (2.42,48).

Saman sarjan 60 metrillä seurasta oli mukana kolme juoksijaa. Reetta Ryynänen selvitti heistä ainoana tiensä välieriin juoksemalla alkuerissä 8,04. Välierissä aika parantui sadasosan ja tuotti sijan 12, kolmen sadasosan päässä loppukilpailusta. Tiia Säde juoksi alkuerissä sijalle 26 ennätyksellään 8,26 ja Aava Kipinä tuloslistan riville 39 ajalla 8,58.

M17 800 metrillä Tampereen hallia kiersi eilisen 800 metrin tapaan kaksikko Jimi Alastalo ja Ilmari Lehmus. Tänään nuorten miesten osat olivat kääntyneet eilisestä: Jimi oli vahvempi juosten henkilökohtaisen ennätyksensä 2.05,77 ja sijoittuen viidenneksitoista. Ilmari puolestaan oli sijalla 18 halliennätyksellään 2.06,97.