Neljä mitalia viimeisenä nuorten halli-SM-päivänä: Aatu Holopainen loikki Suomen mestariksi!

helmi 28, 2021

Tampereella käytyjen 17-22-vuotiaiden halli-SM-kisojen viimeinen kilpailupäivä sunnuntai oli Katajalaisittain huikean onnistunut tarjoten neljä mitalia: kruununaan Aatu Holopaisen 3-loikkamestaruus 17-vuotiaiden miesten mittelössä!

Suomen mestari! Aatu Holopainen nuorten SM-halleissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Komeasti viime kesästä kehittynyt Aatu hyppäsi loikkakilpailussa kaksi kertaa yli vanhan ennätyksensä 13,54. Toisen kierroksen loikat kantoivat kolme senttiä tuota lukemaa pidemmälle, mutta kolmannella leimahti: 13,85, 39 sentin ennätysparannus! Tulos riitti pitämään pahimmat kilpaveljet, Lahden Ahkeran Roni Rämän (13,65) ja HKV:n Simeon Vorselmanin (13,57) turvallisen välimatkan päässä ja johti näin ollen nuoren miehen ensimmäiseen SM-mitaliin, vieläpä heti kultaiseen! Isot onnittelut Suomen mestarille ja valmentajavelho Jarkko Kumpulaiselle!

Mika Kotiranta. Kuva: Heidi Lehikoinen

M22-sarjan 3000 metrillä Mika Kotiranta, Samuel Auvinen ja Oskari Silvennoinen kantoivat Katajan sinivärejä. Mika ja eilisen 1500 metrin mestari Aleksi Kivelä lähtivät hakemaan hyviä aikoja Mikan tehdessä ison työn tavoitteen saavuttamisessa. Lopulta Kivelä karkasi eilisen tavoin mestaruuteen (8.30,93) Mikan kukistaessa loppukirissä Lempäälän Leevi Kerosen ja juostessa jälleen hopeaa loppuajan näyttäessä 8.33,97. Myös Samuel Auvinen toisti eilisen sijoituksensa ollen toistamiseen neljäs, juostuaan tänään ennätyksensä 8.38,42. Oskari Silvennoinen täydensi trion kahdeksannella sijallaan (9.45,09).

Miro Tanninen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sakari Vallius aitaviidakossa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Valmennuspäällikkö Kumpulaisen ”Jaken Jalostamon” 19-vuotiaat Sakari Vallius ja Miro Tanninen olivat mitalihohtoa säihkyneessä ennätysvireessä. Ensin mainittu jatkoi eilisen pituushypyn jälkeen mitalikannassa juosten 60 metrin aidoissa pronssia (8,47). Entinen ennätys parani tärkeät kaksi sadasosaa, sillä nelossija jäi taakse kahden ja viides sija kolmen sadasosasekunnin turvin. Miro puolestaan räväytti elämänsä hienoimman kolmiloikkakilpailun: kolme mitattua hyppyä, kaikki yli vanhan henkilökohtaisen ennätyksensä 13,80. Kirsikkana kakussa oli kolmannen kierroksen 14,19 ja siirtyminen uudelle metriluvulle. Loppusijoituksena komeasti kolmas ja kotiin viemiseksi SM-pronssia.

Saman sarjan 800 metrillä Onni Huovinen sijoittui viidenneksi (2.06,33). Kärkikolmikko juoksi alle kahden minuutin ja neljäs sija ehti neljän sekunnin päähän.

N17 kuulantyönnössä Sara-Sofia Hyvönen oli erinomaisessa vireessä. Tasaista sarjaa 20 työntäjän kilpailussa työntänyt Sara-Sofia mittautti parhaallaan ennätyksensä 12,84 päästen jatkokierroksille ja sijoittuen lopulta kahdeksanneksi.

Kiertävissä juoksuissa radalla nähtiin kolme Katajan naisjunioria. N19 800 metrillä Lotta Tarvainen oli A-erän kahdeksas ja kokonaiskilpailun yhdeksäs ajalla 2.23,79. Venla Häkkinen oli saman kilpailun kokonaistuloksissa sijalla 12 ennätyksellään 2.24,37. Siiri Silvennoinen puolestaan oli N22-sarjan 3000 metrillä ennätysvauhdissaan (10.58,32) sijoittuen Venlan lailla kahdenneksitoista.

17-vuotiaiden naisten 300 metrillä Riika Tirkkonen rikkoi uuden sekuntiluvun sijoittuessaan kahdeksanneksi ajalla 41,88. Myös Tiia Säde (44,28, sija 24) ja Aava Kipinä (45,28, sija 27) olivat ennätysvireissään. Saman sarjan pika-aidoissa Reetta Ryynänen paransi henkilökohtaista rekordiaan kahdeksan sadasosaa lukemiin 9,19. Loppusijoituksena oli kymmenes, samalla ajalla yhdeksännen kanssa. Finaalipaikkaan jäi matkaa 15 sadasosaa.