Mehtimäki Indoor Classic kisailtu!

helmi 7, 2021

Konsta Hämäläinen Mehtimäki Indoor Classicissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Alkuvuoden joensuulaisten yleisurheilukilpailuiden rupeama päättyi tänään Mehtimäki Indoor Classic-kisoihin. Viisituntisen urheilupäivän aikana nähtiin jälleen paljon onnistumisia ja ennätyksiä.

Miesten 1500 metriä oli Katajalaisittain mielenkiintoinen ja kova kilpailu. Arttu Vattulainen lähti vetämään Konsta Hämäläistä kohti 3.50 loppuaikaa kovien kilpaveljien seuratessa Samu Mikkosen, Samuli Hussan ja Samu Heikkosen johdolla. Matkaa myöten Konsta kuitenkin irtosi helpohkoon voittoon merkiten loppuajakseen halliennätyksensä 3.50,83. Mikkonen toinen, Hussa kolmas, Heikkonen neljäs ja myös Katajan Samuel Auvinen ehti alle neljän minuutin sijoittuen viidenneksi uransa ensimmäisellä neljän minuutin alituksella ajalla 3.58,33. Taustalla myös Ilmari Lehmus (4.16,73), Jimi Alastalo (4.20,79) ja Petri Nevalainen (4.21,22) juoksivat ennätyksensä.

Naisten pituushypyssä joensuulainen tähtihetki oli Jaana Sieviläisen kolmannella hyppykierroksella mittauttama 594. Kyseessä oli Jaanan pisin hallitulos seitsemään vuoteen ja sekä halli-SM-kisarajan ylitys. Kilpailun voittoon leiskautti hyppy hypyltä tänään tulostaan parantanut Joensuun kisojen vakiovieras, Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö tuloksella 603.

Kalle Salminen venytti 761. Kuva: Heidi Lehikoinen

Miesten pituuskisassa Kalle Salminen jatkoi kauttaan askelmerkkisäätämisen sävyttämässä kilpailussa tuloksella 761 Sakari Valliuksen säestäessä kakkossijalla (634).

Korkeatasoisissa kolmiloikkakilpailuissa rikottiin Areenan ennätykset. Miesten kisassa Simo Lipsanen venytti parhaallaan lukemiin 16,34 hieman epätasaisella alastulojäljelläkin. Katajan nuorten miesten duo Miro Tanninen ja Aatu Holopainen paranteli ennätyksiään ja käy kovaa kilpailua siitä, kumpi ehtii ensin 14 metriin. Miro tänään 13,80 ja Aatu 13,54.

Naisten 3-loikan voittoon hyppäsi Imatran Urheilijain Senni Salminen tuloksella 13,59. Katajan kahdeksan hyppääjän junioriryhmästä parhaiten sijoittui Olivia Panhelainen: sija viisi ennätyksellään 10,33.

Naisten sarjan juoksulajeissakin pidettiin kelpo vauhtia. 200 metrillä Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Mette Baas paranteli jälleen halliennätystään, tällä kertaa lukemiin 24,22. Myös Katajan Hertta Heikkinen alitti ensimmäistä kertaa halliradoilla 25 sekuntia loppuajallaan 24,78.

800 metrillä Lotta Tarvainen oli paras katajalainen sijoittuen viidenneksi (2.19,60, vain sadasosa ulkorataennätyksestä) Savonlinnan Riennon Reetta Jorosen voittaessa kellottamalla 2.13,27. Veera Kontkanen oli seitsemäs (2.21,03) ja rutkasti ennätystään parantanut Riika Tirkkonen yhdeksäs (2.25,74).

60 metrin sähäköissä aitajuoksuissa tehtailtiin niin ikään ennätyksiä ja kauden parhaita. Naiset juoksivat kaksi kilpailua, jotka molemmat voitti Hertta Heikkinen. Jälkimmäisessä syntynyt kauden paras tulos 8,52 uupuu ainoastaan yhdeksän sadasosaa Hertan ennätyksestä. Ensimmäisessä juoksussa Hertta viipyi matkalla sadasosasekunnin kauemmin. Tiukan vastuksen molemmissa juoksuissa tarjonnut Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tanja Kokkonen juoksi ajat 8,56 ja 8,63.

Juniorisarjojen aitajuoksuissa vahvoja otteita esittivät muiden muassa N17-sarjan kärkikaksikko, Savonlinnan Helmi Laine (9,00) ja Katajan Reetta Ryynänen (9,27, henkilökohtainen ennätys) ja T15-kilpailun voittanut Jonna Aalto, joka juoksi ennätyksekseen 9,70. Poikien ja nuorten miesten puolella lajivoitot ottivat joensuulaisista Sakari Vallius (M19, 8,49, ennätys) ja Otso Nyyssönen (P13, 9,71, ennätys).