Loskahallit avasi hallikauden!

marras 21, 2020

Loskahallit toimivat treenikauden piristäjinä keskellä marraskuuta. Näin oli asian laita tänäkin vuonna. Kilpailuissa kilpaili yli sata nuorta urheilijaa.

Katajan urheilijat tekivät päivän aikana noin 150 lajisuoritusta. 8-vuotiaissa tytöissä Sara Keränen keräili mitaleita kaikista lajeista. Sara voitti 40 metriä 7,35 ja 1000 metriä 3.53 sekä oli toinen pituudessa tuloksella 312. Pituuden voitti seurakaveri Mette Fincke, joka leiskautti komeasti 322. Liisa Keskisalo kiikutti kotiin kaksi pronssia, 40 metriltä ja pituudesta. Amaanda Mononen oli tonnin hopeatyttö ajalla 4.12.

Poikien puolella Aatos Kolmonen voitti 40 metriä ajalla 7,53 ja Aapo Ilvonen oli 3. Samat sijoitukset tuli myös pituudesta, jonka Aatos voitti tuloksella 308. Aapon pronssihyppy kantoi 295. Aatos nappasi päivän kolmanne ykkössijan tonnilta tuloksella 4.04. Tässä kilpailussa kolmas oli Jare Keränen ajalla 4.12.

10-sarjan tytöissä Aino Kolmonen oli 3. 40 metrillä ajalla 9,78. Aino voitti korkeuden tiukassa kilvassa seurakaveri Sanni Lehikoisen kolmella sentillä tuloksin 116 ja 113. Aino viimeisteli hienon kisapäivän tonnin kolmossijaan ajalla 3.51. Noteerataan tästä sarjasta myös Pyhäselän Urheiljoiden Ida-Liina Hyvösen kuulantyönnön 9,53. Tulos on ikäluokassaan aivan ehdotonta maan kärkeä. Piirissä on hieno taso monessa ikäluokassa.

10-pojissa Toivo Takanen jatkaa kehittymistään. Turbo voitti 60 metriä ennätyksellään 8,55. Kuulassa hän oli toinen 8,87. Korkeushypyssä Hugo Lasaroff alkaa pikkuhiljaa lähestyä äitinsä tuloksia. Nyt ylittyi 125, jolla irtosi kisan kakkossija. Tonnilla Katajan kolmikko Voitto Voutilainen 3.32, Santtu Piitulainen 3.37 ja Nooa Turunen 3.47 kiihdyttelivät komean kolmoisvoiton.

12-tytöissä Iina Räsänen kilpaili ensimmäistä kertaa henkilökohtaisissa kilpailuissa, ja hienosti kilpailikin. Iina voitti korkeushypyn varsin hyvällä tuloksella 135. Peppilotta Eronen oli hienosti kolmas 125 ylityksellä. Nuuna Piipponen paransi komeasti ennätystään pari kymmenystä 60 metrillä lukemiin 8,65, millä irtosi ylivoimainen voitto. Kolmas oli vastikään yleisurheilun aloittanut Sohvi-Lotta Varonen debyytissään ajalla 9,33. Kuulassa Inna Nykyri työnsi komeasti toiseksi hyvällä tuloksella 7,41. Noora Hukka jatkoi hienoja juoksujaan, tällä kertaa 1000 metrin kilpailussa. Noora sooloili ajan 3.21. Tässäkin sarjassa nähtiin hyvä kisa, jossa toiseksi juoksi Elli Halonen ajalla 3.38, kolmas oli Linda Mononen 3.53.

Poikien sarjassa Leevi Partanen voitti korkeuden tuloksella 125 ja oli 60 metrillä kolmas 9,88. Toivo Parkkinen puolestaan kiri 1000 metrillä komealla loppukirillä voittoon ajalla 3.32.

14-tytöissä oli ilahduttavan paljon kilpailijoita jo näin talvikauden alkajaisiksi. Seipäässä Katajan nuoret naiset kohottivat rimaa kohti ennätyskorkeuksiaan. Aida Ahlholm kilpaili uunituoreessa Katajan edustusasussa hypäten ennätystään sivuten 285. Aida edustaa vielä loppuvuoden Espoon Tapioita. Iiris Voutilainen sivusi hänkin ennätystään 265. Kaksoissisko Nella hyppäsi ennätyksensä 215 ja oli kolmas. 60 metrillä Oona Kareinen spurttasi ykköseksi ennätyksellään 8,52 ja Kiira Kiiskinen oli 3. ennätyksellään 8,78. Pituudessa Oona voitti 467 ja Kiira oli toinen 455. Omia ennätyksiä molemmat. Tonnilla Nella Voutilainen oli 2. ajalla 3.23 ja Kiira tässäkin lajissa mitaleilla, kolmas 3.31. Kisan voitti hienosti 3.14 juossut Kiihtelsysvaaran Aada Rautiainen.

14-pojissa Eeli Mustonen paransi komeasti seiväsennätyksensä jo lukemiin 320. Otso Nyyssönen voitti kaksi lajia – 60 metriä ja pituuden. Tulokset mainioita 8,29 ja 518. Velipoika Onni oli pituudessa kakkonen ennätyksellään 493 ja 60 metrillä kolmas 8,49. Taustalla muitakin hyviä suorituksia.

Naisten 60 metriä voitti Tiia Säde ennätyksellään 8,32. Aava Kipinä oli toinen ajalla 8,63 ja Milma Romppanen kolmas 8,75. Pituudessa Tiia voitti 505, Milma hopeaa 448 ja Aava pronssia 439. 800 metrillä Alina Tikka oli toinen ennätyksellään 2.42,62. Miesten seipään voitti Santtu Räsänen hyppäämällä 420.