Kuopion SM-halleista kolme mitalia: Hertta otteli Suomen mestariksi!

helmi 21, 2022

Kuopio-hallissa viikonloppuna kilpaillut SM-hallit tarjoilivat Katajan lopulta 13 urheilijan muodostamalle joukkueelle onnistumisia kolmen mitalin, viiden pistesijan ja useiden henkilökohtaisten ennätysten muodossa!

Hertta Heikkinen 5-ottelun viimeisessä lajissa 800 metrillä. kuva: Heidi Lehikoinen

Mestaruudesta vastasi viime vuoden Jyväskylän kisojen ykkössijaansa menestyksekkäästi puolustanut Hertta Heikkinen naisten 5-ottelussa. Naisten kilpailu tarjoili urheilun draamaa koko spektrillään useille urheilijoille: ennakkosuosikki, Tampereen Pyrinnön Maria Huntington jäi pituushypyssä ilman tulosta Savonlinnan Neea Käyhkön ollessa selkeästi plus-merkkisessä vireessä. Hertan sarjan vahvuuksia olivat tällä kertaa pituushyppy sekä juoksut, joista erityisesti viimeisen lajin, 800 metrin, uljas ja rohkea juoksu aina halliennätykseen saakka siivittivät hänet Suomen mestariksi pistein 4092. Onnittelut mestarille!

Mika Kotiranta Kuopion SM-halleissa 2022. Kuva: Heidi Lehikoinen

Hopeisia mitaleita tuli kaksi, molemmat miesten juoksemina. Mika Kotiranta vastasi yhdestä koko kisojen hienoimmasta venymisestä parantamalla 3000 metrin ennätystään 17 sekuntia härnäten jopa itseään Topi Raitasta. Mikan loppuaika 8.00,57 on uusi Pohjois-Karjalan hallipiirinennätys ja huomionarvoista lienee myös, että viime vuosina EM-hallien tulosraja on ollut tasan kahdeksan minuuttia. Saa nähdä, mitä tulevat kaudet tuovat tullessaan…

Konsta Hämäläinen taisteli SM-hopealle. Kuva: Heidi Lehikoinen

Konsta Hämäläinen selätti kisanalusviikolla valmistautumista haitanneet vatsavaivat ja raastoi Joonas Rinteen voittamassa 1500 metrin kilpailussa SM-hopealle halliennätyksellään 3.47,59. Lisäksi Konsta viimeisteli onnistuneen kisaviikonloppunsa olemalla 3000 metrillä kuudes ennätyksellään 8.16,73.

Hopeiden lailla myös neljänsiä sijoja koitui Katajan jäsenten kohtaloksi kaksi. Mette Baas sijoittui huikeassa naisten 400 metrin kilpailussa neljänneksi niukasti juuri mitaleiden ulkopuolelle jääden, mutta pientä lohtua tarjonnee loppuaika 53,30, joka on 22-vuotiaiden pitkän radan Suomen ennätys! Neljänneksi juoksi myös naisten pitkän viestin nelikko Veera Häkkinen, Kiia Paanila, Reetta Ryynänen ja Silja Kempas, jotka voittivat eränsä ajalla 3.09,35.

Naisten hiekkalaatikkohypyissä loikki Jessica Miettinen. Sunnuntain kolmiloikkakisassa Jessica oli mainiossa vireessä hypäten elämänsä pisimmät halliloikat 12,73 sijoittuen kuudenneksi ainoastaan seitsemän sentin päähän mitalista. Lauantain pituushyppykilpailussa nainen oli 11. tuloksella 554.

Viidennen pistesijan saavutti Reetta Ryynänen olemalla kahdeksas naisten 300 metrin aitajuoksussa. Kuivasjärven Auran Essi Niskalan SE-ajalla voittamassa erässä toiseksi tullut Reetta taisteli aikaan 44,11. Mainittakoon, että kun nuori nainen rikkoi tammikuun lopulla samaisessa Kuopio-hallissa kisojen tulosrajan, hänen aikansa oli 46,00.

Miesten kolmiloikassa ”Jaken Jalostamon” kaksikko Miro Tanninen ja Deshawn Holopainen eivät tällä kertaa yltäneet aivan huippuvireeseen. Miro sijoittui yhdeksänneksi loikkien 14,22, Deshawn oli sijalla 12 tuloksella 13,74.

Silja Kempas saavutti viikonlopulta kaksi kymmenettä sijaa, molemmat omin ennätyksin. 200 metrillä digitaalit näyttivät 25,03 ja tuplamatkalla 56,66. Molemmissa lajeissa oli mukana myös toiset Katajan sinisten kantajat ennätysvauhdeissaan, kun Veera Häkkinen juoksi 400 metrin neljänneksitoista (58,96) ja Kiia Paanila 200 metrin viidestoista  (25,57).

Samuel Auvisen kisasaldona oli tällä kertaa 1500 metrin yhdestoista ja 3000 metrin kahdestoista sija ajoin 3.59,77 ja 8.42,12.

Miesten 60 metrin lauantaisessa kilpailussa Viljami Hietaharju selvisi alkueristä jatkoon kiihdyttäen jälleen alle 7 sekunnin ajallaan 6,99. Välieräjuoksu ei irronnut aivan yhtä lennokkaasti, lopputuloksena 7,09 ja välierien sija 16.