Kolme mitalia nuorten SM-halleista, Jimi juoksi Suomen mestariksi!

helmi 27, 2023

Oulussa, Ouluhallissa kilpailtiin näyttävissä puitteissa ja hienossa tunnelmassa nuorten SM-hallit viime viikonloppuna. Katajan saaliiksi Oulun Pyrinnön järjestämistä kilpailuista tuli kolme mitalia, yksi kutakin väriä: Miro Tanninen loikki M22-sarjan kolmiloikkapronssia, Siiri Nyyssönen N19-sarjan saman lajin hopeaa ja Jimi Alastalo juoksi M19 3000 metrin Suomen mestariksi!

Jimi Alastalo, M22 3000 metrin Suomen mestari. kuva: Heidi Lehikoinen

Jimi Alastalo saavutti joukkueen ainoan kultamitalin ja uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden heti perjantai-iltana kisojen ensimmäisessä sessiossa 3000 metrin juoksussa. ”Jimbo” lähti viimeiselle kierrokselle taistelemaan voitosta tutun kilpakumppanin, JKU:n Luukas Kontron kanssa. Viimeisen reilun sadan metrin hieno kiri jätti Kontron tällä kertaa nuolemaan näppejään, loi parin sekunnin voittomarginaalin ja tuotti nuorelle miehelle siis uran ensimmäisen SM-kultamitalin ajalla 8.53,13! Jimi täydensi viikonloppunsa sunnuntaina 800 metrin viidennellä sijalla ennätyksellään 1.58,66.

Miro Tanninen loikki M22-sarjan kolmiloikkapronssia. kuva: Heidi Lehikoinen

Kaksi muuta mitalia tulivat kolmiloikasta tuttujen SM-menestyjien hyppääminä. Miro Tanninen loikki lauantai-aamun M22-sarjan kilpailussa kauden avauskisassaan 14,28, jolla nappasi palkintokaappiinsa tällä kertaa pronssisen mitalin.

Siiri Nyyssönen pokkasi jännittävän N19-kolmiloikkakisan hopeaa. kuva: Heidi Lehikoinen

Hieman myöhemmin erittäin jännittävässä N19-sarjan kilpailussa Siiri Nyyssönen hyppäsi loppuun saakka voitosta. Tällä kertaa tuloksena oli kuitenkin hieno hopea halliennätyksellä 12,05. Viikonlopun urakoijiin lukeutunut Sara-Sofia Hyvönen oli saman kilpailun neljäs ennätyksellään 11,92 vain kolme senttiä pronssista. ”Sohvi” sijoittui lisäksi neljänneksi myös 60 metrin aitajuoksussa ajalla 9,00 ja viidenneksi pituushypyssä ennätystuloksellaan 551.

N19-sarjan juoksuissa nähtiin vahvaa edustusta myös muilta seuran urheilijoilta. Riika Tirkkonen jäi kirvelevästi ensimmäisenä urheilijana mitaleiden ulkopuolelle 200 metrillä sijoittuessaan neljänneksi ajalla 25,66. 60 metrillä Riika juoksi alkuerissä ennätyksensä 7,94 ja pääsi välieriin, joissa 7,97 riitti lopputulosten kahdeksanteen sijaan. Reetta Ryynänen oli välierien yhdeksäs ajalla 8,01, myös 200 metrillä sijoitus oli yhdeksäs digitaalien näyttäessä loppuaikaa 26,25. Tiia Säde kiiti 200 metrillä sijalle 15 (27,03) ja kiihdytteli 60 metrin alkuerissä ennätyksensä 8,16.

Nuoret miesseiväshyppääjät taiteilivat kaksi kuudetta sijaa. Perjantai-illan M22 seiväshypyssä nähtiin myös henkilökohtainen ennätys, kun Santtu Räsänen taivutti kuudenneksi lukemin 455. Tulos on samalla myös uusi Katajan miesten sarjan seuraennätys. Lauantain M17-sarjan kisassa Eeli Mustonen ylitti puolestaan 405.

Kahdeksansiksi lajeissaan ylsivät Otso Nyyssönen (M17 pituus 640, PB) sekä Kerttu Kaihola (N17 seiväs, 300 PB). Otso juoksi lisäksi 60 metrin aidoissa kahdenneksitoista jalla 9,51. Elina Ruusuvuori täydensi seiväskisassa Kataja-duon yhdeksännellä sijalla ylitettyään 285. Elina avasi kisaviikonloppunsa lauantain 60 metrin alkuerissä ennätyksellään 8,52.

Juoksuradalla esiintyivät myös 17-vuotiaat Oona Kareinen ja Olivia Panhelainen. Oona sijoittui 300 metrin 14:nneksi (43,37) ja juoksi 60 metrin alkuerissä 8,24. Olivian lukemat näissä lajeissa olivat 16. sija ajalla 43,47 ja 60 metrin alkuerien aika 8,30. Mimmi Marttinen juoksi 60 metrin erissä ennätyksensä 8,37 ja työnsi sunnuntain kuulantyönnössä kahdenneksitoista tuloksella 8,96.

Jonna Aalto juoksi itsensä N17 60 metrin alkueristä jatkoon ajalla 8,02. Terveys ei kuitenkaan tällä kertaa antanut startata enää toista kertaa.

Veera Häkkinen kulutti Ouluhallin rataa kolmella matkalla N22-juoksuissa. 200 metrillä tuloksena oli sija 12 (26,58) ja 60 metrillä sija 14 (8,05). 400 metrillä Veeran kohtalona oli hylkäys ratarikon vuoksi.

Vinski Hynninen juoksi M17 60 metrin välierissä sijalle 13 ennätyksellään 7,50 sekä sijoittui kisojen päätöslajissa 300 metrillä 23:nneksi ajalla 39,34. Onni Nyyssönen oli 300 metrin kolmastoista ennätyksellään 37,96. Toisessa lajissaan seiväshypyssä Onni jäi harmittavasti ilman tulosta.