Kisaraportti: Mika Kotiranta halli-SM-kultaan!

helmi 19, 2024

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa käytiin hienot SM-hallit päättyneenä viikonloppuna. Kataja palasi SM-halleissa mitalikantaan välivuoden jälkeen juhlavasti Mika Kotirannan Suomen mestaruuden myötä!

Mika Kotiranta juoksi SM-hallimestariksi miesten 3000 metrillä. kuva: Anssi Mäkinen

Kolminkertainen Kalevan kisojen ykkönen Mika juoksi uransa ensimmäisen aikuisten sarjan hallimestaruuden sunnuntain 3000 metrin kilpailussa kukistamalla lopulta kovan kilpakumppaninsa, Turun Mustafe Muusen 22 sadasosalla mestaruusajan ollessa 8.02,34. Katajan miehistä Eemeli Hirvonen oli samassa kilpailussa kymmenes (8.28,25, seitsemän sekuntia kovempaa kuin koskaan ulkokentilläkään) ja Samuel Auvinen yhdestoista (8.28,68).

Silja Kempas nappasi sijat 4 ja 5. kuva: Heidi Lehikoinen

Silja Kempas on vakiinnuttanut paikkansa naisten pikamatkojen kärkiryhmässä, mutta mitali antaa vielä odottaa itseään. Tällä kertaa Silja sijoittui 400 metrin neljänneksi ajalla 54,71 ja 200 metrin viidenneksi, 24,22. 200 metrin alkuerissä meni vielä seitsemän sadasosaa kovempaa.

Samuel Auvinen puristi 1500 metrin viidenneksi ja 3000 metrin sijalle 11. kuva: Anssi Mäkinen

Miesten 1500 metrillä seuran neljä urhoa juoksivat B-erässä. Samuel Auvinen sijoittui hidasvauhtisen A-erän siivittämänä kokonaiskisan viidenneksi (3.56,70) ja Konsta Hämäläinen kymmenenneksi (3.58,74). Jimi Alastalo ylsi yhdenneksitoista (3.58,86) ja Ilmari Lehmus debytoi aikuisten SM-kisoissa sijalle 20 (4.01,63, kaksi sekuntia kovempaa kuin koskaan ulkokentilläkään).

Sakari Vallius lohkoi ennätyksestään lähes kaksi sekuntia ja sijoittui pitkien aitojen kuudenneksi. kuva: Anssi Mäkinen

Topias Mustonen taivutti seiväskilvan seitsemänneksi. kuva: Anssi Mäkinen

Ensi kertaa aikuisten SM-halleissa esiintyi myös trio Sakari Vallius, Topias Mustonen ja Santtu Räsänen. Vallius lämmitteli lauantaina 60 metrin alkuerissä eränsä kuudenneksi ajalla 7,15, mutta sunnuntai tarjosi parempaa menoa. Mies lohkaisi 300 metrin aidoissa ennätyksestään liki kaksi sekuntia ajalla 37,83 ja sijoittui B-erän voittajana kuudenneksi, Räsänen oli saman erän viides ja kokonaistulosten 13. (40,60). Viime hetkellä kisoihin mukaan hypännyt 17-vuotias Mustonen puolestaan taivutti seiväskisan seitsemänneksi ylitettyään 480.

Jessica Miettinen hyppäsi kolmiloikan kuudenneksi. kuva: Heidi Lehikoinen

Jessica Miettisen kilvat naisten hiekkalaatikkohypyissä toivat kolmiloikasta sijan kuusi halliennätystä sivuavin lukemin 12,74 ja pituudesta 12. paikan tuloksella 564.

Salla Laukkanen juoksi kisoissa kaksi matkaa. kuva: Heidi Lehikoinen

Salla Laukkanen juoksi kaksi starttia. Lauantain 1500 metrillä ranking antoi B-eräpaikan, jonka neljäs sija ajalla 4.35,34 toi lopulta kahdennentoista sijan. Sunnuntain tuplamatkalla kolmen sekunnin ennätysparannus lukemiin 9.48,86 siivitti sijaan kahdeksan.

Reetta Ryynänen palasi välivuoden jälkeen SM-hallien naisten pitkiin aitoihin sijoittuen A-erän kuudenneksi ja kokonaislistan kymmenenneksi ajalla 43,77.

Tuore katajalainen Tiia Tirkkonen työnsi naisten kuulantyönnössä parhaallaan 11,96 ollen neljästoista.

Emilia Kiiski urakoi kaksi matkaa etusuoralla. 60 metrin sileällä hän oli alkueränsä kuudes ajalla 7,87 ja vastaavalla aitamatkalla eränsä seitsemäs, 8,85.

Alkuerissä esiintyi myös Riika Tirkkonen naisten 200 metrillä ollen eränsä neljäs (25,24). Milla Pirkkalainen kiiti 60 metrillä alkuerissä eränsä ykköseksi ajalla 7,61, muttei juossut enää seuraavissa vaiheessa.