Kisaraportti: Kymmeniä ennätyksiä, tusina mitalia ja neljä mestaruutta TJIG:stä!

maalis 11, 2024

Pohjoismaiden suurin nuorten yleisurheilijoiden hallikilpailu Tampere Junior Indoor Games vietiin läpi viikonloppuna. 1600 kilpailijaa kerännyt suurtapahtuma oli myös Katajan edustajilta hieno: matkaan tarttui kymmeniä omia ennätyksiä, kaksitoista mitalia ja jopa neljä ykkössijaakin! Seuraavassa koottuna urheilujuhlan suoritukset ikäluokittain.

SM-ikäluokat vahvassa vireessä

Toivo Takanen kiiti 60 metrin mestariksi.

Nyt jo 14-vuotiaissa pojissa kilpaileva TJIG-konkari Toivo Takanen jatkoi menestyksekkäitä otteitaan. Lauantain 60 metrillä irtosi TJIG-mestaruus henkilökohtaisella ennätyksellä 7,39, joka nousee myös ikäluokan kaikkien tilastossa upeasti kolmanneksi. ”Topi” jatkoi kisojaan vielä pituushypyn hopealla myös ennätyslukemillaan 591.

60 metrin aitajuoksun hopeamitalisti Sohvi-Lotta Varonen.

Noora Hukka (keskellä) sijoittui lopulta 800 metrin pronssille.

15-vuotiaissa tytöissä mitalisijoista vastasivat viime vuoden SM-kisojen menestyjät Sohvi-Lotta Varonen ja Noora Hukka. Sohvi-Lotta aitoi 60 metrin hopeaa (9,42) ja Noora juoksi 800 metrin pronssia ennätyksellään 2.27,58. Ensin mainittu urakoi lisäksi 60 metrin viidenneksi ennätyksellään 8,14 sekä pituus- ja korkeushyppyjen kuudenneksi tuloksin 5,11 ja 151.

Ida-Liina Hyvönen sijoittui jännittävän T14 kuulantyönnön neljänneksi.

T14-sarjan parhaan sijoituksen otti Ida-Liina Hyvönen ollen jännittävän kuulantyöntökilvan neljäs tuloksella 11,02. ”Iitun” kisaviikonlopun toinen laji pituushyppy toi sijan 11 lukemin 4,67. Aino Kolmonen puolestaan taivutti seiväshypyn kuudenneksi ylitettyään 256 jääden yhden rimankorotuksen verran mitalisijoista. 60 metrin aidoissa Aino sijoittui viidenneksitoista ennätyksellään 10,37. Samassa lajissa Sara Noponen oli 25. ajalla 11,02, 300 metrillä Sara oli sijalla 44 ennätyksellään 51,17. Neea Kiiskisen isojen kisojen debyytti toi korkeudessa sijan 30 tuloksella 119, pituushypyssä sijan 47 tuloksella 405 ja 60 metrillä lähes sadan juoksijan joukossa sijan 62 ajalla 9,03.

13-vuotiaat pirteästi esillä

Kaksinkertainen hopeamitalisti Hugo Lasaroff.

13-sarjan mitaleista vastasi Hugo Lasaroff lauantain kahdella heittohopeallaan. Mitaleihin siivitti kuulantyönnössä uusi ennätys 10,21 ja keihäässä lukemat 38,73.

Tyttöjen puolella Sanni Lehikoinen floppasi korkeushypyn seitsemänneksi ylitettyään 140. 60 metrin aidoissa 10,63 toi sijan 17, pituushypyssä 435 sijan 21 ja 60 metrin sileällä matkalla 8,89 sijan 34.

Vinka Pyylammen paras laji oli 1000 metriä, jossa hän oli 26. ajalla 3.42,73. Vinkan viikonlopun muut lajit olivat 60 metrin aidat (12,27, sija 50), pituus (383, sija 69) ja 60 metriä (9,46 PB, sija 79).

Aava Seppänen urakoi neljä lajia sijoittuen 1000 metrillä 32:nneksi (3.57,03), kuulassa 40:nneksi (7,31), pituudessa 52:nneksi (4,04) ja 60 metrillä 84:nneksi (9,55),

Täyden neljän lajin kattauksen uurasti myös Jenna Sieviläinen. Jennan paras sijoitus tuli 1000 metriltä, jossa hän oli 35. ajalla 3.58,66. 60 metrin aidoissa hän oli 45. (11,80 PB), pituudessa 51. tuloksella 404 ja 60 metrin sileällä ennätyksellään 9,76 sijalla 93.

Tässä sarjassa radalla olivat myös seuran ainoat viestijoukkueet. 4 x 60 metrin aitajuoksukisassa ykkösjoukkue (Lila Tanskanen, Liisa Keskisalo, Mette Fincke, Sanni Lehikoinen) juoksi viidenneksi ajalla 43,37 ja kakkosjoukkue (Jenna Sieviläinen, Aava Seppänen, Linda Teerikorpi, Vinka Pyylampi) sijalle 21 kellotettuaan 50,62. Pikaviestissä kvartetti Pyylampi, Lehikoinen, Keskisalo, Tanskanen oli kahdestoista ajalla 56,51.

12-vuotiaissa yhdeksän kärkikymmenikkösijoitusta

Liisa Keskisalo ja Sara Keränen juoksivat kaksoisvoittoon T12 1000 metrillä.

12-vuotiaiden ikäluokan tähtihetki koettiin tyttöjen 1000 metrillä Liisa Keskisalon ja Sara Keräsen napatessa hienon kaksoisvoiton ajoin 3.13,18 ja 3.13,76 molempien tyttöjen juostessa ennätyksensä. Sara oli lisäksi pituushypyn toinen ennätyksellään 454, 60 metrin viides ajalla 8,79 (alkuerissä ennätys 8,76) sekä 60 metrin aitojen kahdeskymmenesyhdeksäs ajalla 12,08. Liisa puolestaan hyppäsi pituuskisan yhdeksänneksi ennätyksellään 425, aitoi 60 metrin kilvan kolmanneksitoista (11,24) sekä juoksi sileällä 60 metrillä ennätyksellään 9,04 sijalle 21.

Lila (Annika) Tanskanen oli kahdesti neljäs.

Lila (Annika) Tanskanen kiirehti mitalinsyrjään 60 metrin sileällä sekä aidatulla matkalla ollen neljäs ajoin 8,74 ja 10,60. Kuudenkympin alkuerissä syntyi lisäksi oma ennätys 8,65.

Ainoana Katajan poikana 12-vuotiaissa mukana oli Aapo Kekäläinen. Aapo teki kaikissa kolmessa lajissaan ennätyksensä ja sijoittui uljaasti kaksi kertaa kärkikahdeksikkoon: 1000 metrillä 3.17,56 toi seitsemännen ja pituushypyssä 430 kahdeksannen sijan. Lisäksi 60 metrin 9,29 oikeutti sijaan 22.

Linda Teerikorven viikonloppu myös T12-sarjassa tuotti 1000 metrillä sijan 19 (3.50,22), 60 metrin aidoissa sijan 32 (12,32), pituushypyssä sijan 66 tuloksella 347 ja 60 metrillä sijan 69 ajalla 9,90. Mette Fincken ainoa henkilökohtainen laji oli 60 metriä, jossa hän oli 53. ajalla 9,59.

10-11-vuotiaissa yhdeksän ennätystä ja kolme mitalia

Jare Keräsen viikonloppu oli täynnä menestystä.

Nuorimpien sarjojen mitalirohmu oli Jare Keränen. P10-sarjassa kilpaileva Jare voitti kaksi lajia ollen pituuden ykkönen ennätyksellään 448 ja karattuaan 1000 metrillä tutulla tyylillään ykköseksi ajalla 3.09,53. 60 metrin aidoissa Jare ehti toiseksi (10,78), keihään kaartaessa neljänteen sijaan oikeuttavasti 27,98. Kaikki muut paitsi tonnin tulos ovat pojan uusia ennätyksiä.

Siiri Teerikorpi oli ilahduttavasti kärkipään sijoituksilla neljä kertaa.

Saman sarjan tytöissä Siiri Teerikorpi ahkeroi täyden neljän lajin kattauksen yltäen kaikissa lajeissaan kärkikymmenikköön. Parhaat sijoitukset irtosivat 60 metrin sileältä sekä aitamatkalta hänen oltuaan neljäs ajoin 9,37 (ennätys) ja 11,41. 1000 metrillä Siiri oli kuudes ajalla 3.44,54 ja pituushypyssä yhdeksäs hypättyään 374.

Kuulantyönnön nelonen Leon Lasaroff tällä kertaa aitaviidakossa.

11-vuotiaiden sarjassa poikien puolella Leon Lasaroff sijoittui parhaassa lajissaan kuulantyönnössä neljänneksi ennätyksellään 8,08. 60 metrin aidoissa sijoitus oli yhdestoista (11,34) ja pituushypyssä neljästoista (385) kaikkien tulosten oltua omia ennätyksiä. Tyttöjen vastaavassa sarjassa Lilia Korpinurmi teki kaksi ennätystään: joukkueen ainoana kiekonheittäjänä irtosi sija 15 tuloksella 16,06 ja 60 metrin aidoissa 12,43 toi sijan 38.

Kuvat: Heidi Lehikoinen