Kisaraportti: 87 mitalia 9-13-vuotiaiden piirinmestaruushuipentumasta!

elo 9, 2023

Pyhäselän Hammaslahden kentällä ratkottiin 9-13-vuotiaiden piirinmestaruudet. Eilis- ja toissa iltana käytyjä kisoja sävytti jälkimmäisen session alkupuoliskolla rankka vesisade, mutta kisat saatiin vietyä läpi onnistuneesti. Katajan juniorit haalivat peräti hulppeat 86 mitalia ja kohensivat neljää piirinennätystä!

Neljä piirinennätystä

Kisojen vanhimmassa poikien sarjassa eli 13-vuotiaissa Toivo Takanen ei antanut kilpaveljien verenvähyyden haitata, vaan nautiskeli kisatunnelmasta koko rahan edestä: neljä mestaruutta, lajeina 60 metriä sileänä ja aidattuna, pituus ja kolmiloikka. 60 metrin 7,70 (+1,7 m/s) ja pituuden 562 (-1,3 m/s) ovat myös uusia piirinennätyksiä ja ikäluokan valtakunnan kärkituloksia. 13-vuotiaissa pojissa hienosti mestariksi, jopa kaksois-, juoksi Tobias Lier lajeinaan 200 ja 1000 metriä. Jälkimmäisellä matkalla Jaakko Auvinen juoksi hopeaa.

11-vuotiaissa tytöissä nähtiin piirinennätysvauhtia kahdella juoksumatkalla. 1000 metrillä Katajan kaksikko Liisa Keskisalo ja Sara Keränen kiiti alle vanhan ennätyslukeman Liisan korjatessa voiton ajalla 3.18,47. Sara sai balsamia haavoille 60 metrin aitajuoksussa, jossa syntynyt lukema 10,21 on niin ikään uusi piirinennätys! Sara voitti lisäksi pituuden ja kolmiloikan, Liisa oli himmeämmillä mitaleilla aitajuoksussa sekä pronssilla pituudessa ja kolmiloikassa.

12-13-vuotiaille roima annos menestystä

13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kolme urheilijaa ylsi pm-kultaan. Ida-Liina Hyvönen kruunattiin neloismestariksi (60 m aj, pituus, kuula, keihäs), Aino Kolmonen taiteili seiväshypyn ykköseksi ja Sara Noponen taivalsi 1000 metrin ykköseksi. Aino pokkasi myös toisen hyppymitalin oltuaan pituuden kolmas.

Molemmissa 12-vuotiaiden sarjoissa Katajan urheilijat ylsivät neloismestaruuteen. Pojissa Hugo Lasaroff oli ykkönen 60 metrin ja 200 metrin aidoissa, korkeudessa (ennätystään sivuten lukemin 150) ja keihäänheitossa, jossa syntynyt 41,59 on ikäluokan kärkitulos Suomessa. Tytöissä Sanni Lehikoinen käänsi neljä mestaruutta lajeinaan 60 metriä sileänä ja aidattuna, korkeushyppy jännittävän uusintakilpailun jälkeen sekä pituushyppy.

Tyttöjen puolella Katajan hallintaa jatkoivat Lila Riissanen ja Olivia Kaarto, jotka molemmat saavuttivat piirinmestaruuden kolmessa lajissa. Lilan kattaus oli 200 ja 1000 metriä sekä kolmiloikka, Olivian ollessa ykkönen kuulantyönnössä sekä kiekon- ja moukarinheitossa. Jenna Sieviläinen ja Aava Seppänen nappasivat molemmat kaksi hopeista mitalia, Jenna seiväshypystä ja pituudesta, Aava kolmiloikasta ja keihäänheitosta. Milja Pyykkö juoksi hopeaa 1000 metriltä. Vinka Pyylampi saavutti mukavat kolme pronssista mitalia juoksuradalta oltuaan kolmas niin 60 metrin sileällä kuin aidatullakin matkalla sekä 1000 metrin kisassa.

Pojissa sekä Santtu Piitulainen että Venni Kotiranta ahkeroivat neljän mitalin arvoisesti. Santtu voitti pituushopean lisäksi kolme juoksumitalia: kultaiset 60 ja 1000 sekä hopeisen 200 metriltä. Vennin mestaruus tuli kolmiloikasta, jonka höysteeksi pronssia 60 ja 1000 metriltä sekä keihäänheitosta.

9-11-vuotiaissa 18 mitalistia

11-vuotiaissa pojissa mitaleille, aina mestaruuksiin saakka, ylsi kolme poikaa. Aapo Ilvonen oli ykkönen korkeushypyssä, hopealla 60 metrin aidoissa ja kiekonheitossa sekä pronssilla pituudessa. Veikko Kortelainen voitti 1000 metriä ja Oskari Väkeväinen seiväshypyn.

Tytöissä edellä mainittujen Sara Keräsen ja Liisa Keskisalon lisäksi mitaleita haali neljä kilpailijaa. Lila Tanskanen ylsi kaksoismestariksi (60 metriä ja kuula) sävyttäen palkintokassiaan pituushypyn hopealla. Viime hetkillä mukaan ilmoittautunut Seela Konsti paranteli korkeusennätystään ja hyppäsi hieman yllättäenkin piirinmestaruuteen. Mette Fincke pomppi hopeaa kolmiloikasta ja pinkoi pronssia 60 metrin aidoista Linda Teerikorven taiteillessa seiväshypyn hopeaa.

P10-sarjassa seuraan tuli kuusi mitalia, jotka toivat kaksi urheilijaa. Leon Lasaroff voitti kolme mestaruutta heittopainotteisesti oltuaan ykkönen 60 metrin aidoissa. kuulassa ja keihäässä sekä kolmiloikaten kakkoseksi. Kasperi Pussinen heitti keihään hopeaa ja työnsi kuulapronssia. Saman ikäluokan tytöissä seuran juniorit olivat kolme kertaa pronssilla, kun Melissa Ng oli kolmas 1000 metrillä sekä pituudessa ja Neela Suhonen kuulassa.

Nuorimmassa poikasarjassa, 9-vuotiaissa, Jare Keränen kaappasi neljä ykkössijaa (40 metriä, 1000 metriä, pituus ja keihäs). Tytöistä mestariksi venyi Siiri Teerikorpi, joka paitsi voitti 40 metriä oli myös pronssilla pituudessa. Himmeämpiä mitaleita saivat myös Paavo Hiltunen (hopeaa 40 metriltä ja pronssia 1000 metriltä, korkeudesta ja pituudesta) sekä hopeaa urheilleet tytöt Minessa Itkonen (1000 metriä) ja Elsi Hämäläinen (pituushyppy).

Kisojen kokonaistulokset löytyvät täältä: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=95807