Kisaraportti: 23 mitalia piirinmestaruusviesteistä!

elo 17, 2023

Pohjois-Karjalan piirinmestaruusviestit juostiin eilisiltana kotikentällä Joensuussa. Pitkin viikkoa keskiviikko-illalle luvailtu ukkosmyräkkä väistyi ja viestijuoksun juhlaa saatiin viettää aurinkoisessa elokuun illassa. Katajan joukkueet haalivat kotikisoista yhteensä 23 (14-4-5) mitalia!

Neljässä eri ikäluokassa nähtiin kaksi lajivoittoa. 17-vuotiaat nuoret miehet testailivat kuntoaan ikäluokan SM-kisojen jälkeen ja kohti SM-otteluita sekä -viestejä suunnatessa voittaen 4 x 100 m sekä illan päätöslajin 4 x 300 metriä. Vinski Hynninen, Onni Nyyssönen, Topias Mustonen ja Otso Nyyssönen kiidättivät kapulaa ensin mainitussa kisassa aikaan 45,51 ja jälkimmäisessä myös mukavasti 2.33,80.

Niin 11-vuotiaat tytöt kuin pojat voittivat molemmat viestinsä, kun sekä 4 x 50 metriä että 4 x 600 metriä päättyivät Katajan juhliin. Tytöissä pikaviestin mestarijoukkueessa juoksivat Sara Keränen, Linda Teerikorpi, Mette Fincke ja Lila Tanskanen merkkauttaen voittoajaksi 30,36, joka jää piirinennätyksestä ainoastaan nelisen kymmenystä. Pitkässä viestissä Lindan ja Lilan paikalle tulivat Amanda Mononen sekä Heta Heikkinen. Pitkässä viestissä tuli myös pronssia, kun kakkosjoukkue Melissa Ng, Lila Tanskanen, Kerttu Korpela ja Ella Sieberns taisteli kolmanneksi.

Saman ikäluokan pojat olivat siis myös tuplavoittajia. Pikaviestissä kvartetti Aapo Ilvonen, Peetu Pölönen, Aatos Kolmonen ja Aapo Kekäläinen hallitsi erää jättäen Pyhäselän Urheilijoiden joukkueen vajaan sekunnin päähän. Kakkosjoukkue Akseli Matikainen, Kasperi Pussinen, Onni Tahvanainen ja Tuukka Varonen ennätti kolmanneksi (34,29). Pitkä viesti oli alusta asti isäntien hallintaa ja tässä joukkueessa, jonka voittoaika oli lopulta 8.13,59, kokoonpano oli muuten sama kuin pikaviestin voittajajoukkueessa mutta Aatos Kolmosen paikalla juoksi Kirill Zuikov.

15-vuotiaat pojat avasivat kisojen isäntä- ja emäntäseuran kultahanat 4 x 80 metrin aitajuoksuviestissä, jossa kvartetti Toivo Takanen, Leevi Partanen, Lassi Matikainen ja Renne Kankkunen kiiti voittoon ajalla 50,36. Hetkeä myöhemmin 4 x 100 metrin viestissä Leevi vaihtui Aleksi Tanskaseen, kapulaa kiidätettiin ratakierros alle 50 sekuntiin (tarkalleen ottaen 49,11) ja toinen kultamitali oli tosiasia.

Naisten yleisen sarjan sekä N17-pikaviestin mestaruudet jäivät Joensuuhun. Yleisessä sarjassa kuukauden päästä Turun SM-viesteissä 19-sarjassa kilpaileva nelikko Sara-Sofia Hyvönen, Reetta Ryynänen, Tiia Säde ja Riika Tirkkonen juoksi vailla varteenotettavaa vastusta lupauksia herättävästi 48,24. 17-vuotiaissa viime viikonloppuna ikäluokkansa SM-kisoissa Kuortaneella ahkeroinut ryhmä Elina Ruusuvuori, Olivia Panhelainen, Oona Kareinen ja Mimmi Marttinen sai loppuajakseen 49,95.

15-vuotiaiden tyttöjen pitkässä viestissä Fanni Heikkinen, Mette Oinonen, Elli Halonen ja Noora Hukka juoksivat suvereeniin mestaruuteen ajalla 10.25,02 ilman totisinta kisapuristusta. Pikaviestissä Heikkinen, Nuuna Piipponen, Peppilotta Eronen ja Hukka olivat hopealla vajaan sekunnin mestaruudesta jääden ajalla 54,65.

13-vuotiaat voittivat sekä tyttöjen että poikien puolella pitkän viestin. Tytöt Lila Riissanen, Milja Pyykkö, Aino Kolmonen ja Sara Noponen etenivät määrätietoisesti mestaruuteen 15 sekunnin marginaalilla ajalla 7.50,80. Lisäksi pikaviestissä tuli hopeaa kvartetilla Vinka Pyylampi, Kolmonen, Sanni Lehikoinen, Riissanen sekä kakkosjoukkueelle pitkän viestin pronssia nelikolla Lehikoinen, Pyylampi, Jenna Sieviläinen ja Aava Seppänen. Pojissa Santtu Piitulainen, Voitto Voutilainen, Anton Kojo ja Tobias Lier irtosivat puolessa matkassa PyU:n poikien tuntumasta mestaruuteen, joka tuli lopulta ajalla 7.31,30 voittomarginaalin paisuessa 26 sekuntiin. Pikaviestissä sama nelikko oli hopealla ajalla 59,02.

Nuorimmissa sarjoissa eli 9-vuotiaissa mitaleita kertyi kaikkiaan neljä. Mestariksi juoksivat pojat 4 x 400 metrin kilpailussa, jossa Jare Keränen, Timi Airaksinen, Paavo Hiltunen ja Andrei Zuikov kellottivat 5.34,86. Sama poppoo oli myös sukkulaviestin hopealla. Tytöissä kotiinviemisinä oli kaksi pronssista mitalia, kun nelikko Siiri Teerikorpi, Lili Väänänen, Elsi Hämäläinen ja Anniina Hjälm oli niin sukkula- kuin pitkänkin viestin kolmansia.

Kokonaistulokset löytyvät täältä: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=96026