Juoksujen lajipäivänä ennätysvauhtia!

tammi 23, 2021

Joensuulaisen yleisurheiluviikonlopun ensimmäisessä osassa, Areenan juoksulajipäivänä, nähtiin hienoja kilpailuita niin pika- kuin pidemmilläkin matkoilla. Ennätysmurskajaisia vietettiin erityisesti 60 metrin starteissa niin omien urheilijoiden kuin vierailijoidenkin toimesta!

Päivän ennakkoon kiinnostavin kilpailu oli ehkäpä miesten 3000 metriä. Arttu Vattulainen lähti kuljettamaan kiihtyvävauhtista juoksua kohti 8.20 loppuaikaa Katajan oman nuoren miehen Konsta Hämäläisen, Lahden Ahkeran Hannu Granbergin sekä Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäen lähtiessä karkuun muulta, yli kymmenpäiseltä juoksijajoukolta. Artun siirtyessä sivuun kahden kilometrin kohdalla Granberg alkoi irtaantua juosten lopulta hallittuun voittoon Konsta Hämäläisen tyytyessä kakkossijaan. Konstan loppuaika oli 8.27,55, voittaja Granbergin 8.20,85. Vahvan Kataja-panoksen täydensivät Mikko Hirvonen (neljäs, 8.37,71), Samuel Auvinen (viides 8.43,11) ja paluun juoksuradoille tehnyt Jere Pajunen (kuudes, 8.57,47).

Miesten 60 metrin alkuerissä viime vuonna piirinennätyksen (6,86) juossut Kalle Salminen kiihdytteli tällä kertaa 6,95. Loppukilpailun Kalle jätti juoksematta lievien pohjetuntemusten vuoksi turvatakseen osanottonsa huomiseen pituuskilpailuun. Finaalissa seuran värejä kantoi Sakari Vallius, joka ei aivan pystynyt toistamaan alkuerissä juoksemaansa ennätystä 7,31. Sakarin aika Savonlinnan Riennon Erno Mehtosen voittamassa loppukilpailussa oli 7,39 ja sijoitus kuudes. Alkuerissä nähtiin myös Katajan nuorten miesten kaksikko Aatu Holopainen ja Miro Tanninen, jotka molemmat juoksivat henkilökohtaiset ennätyksensä.

Sakari Vallius, Aatu Holopainen, Topi Huttunen ja Pietari Sippola 60 metrin alkuerissä. Kuva: Heidi Lehikoinen

Naisten 60 metrin kovinta kyytiä piti Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas, joka juoksi ennätyksensä sekä alkuerissä (7,58) että finaalissa (7,55). Kovassa vauhdissa oli myös Savonlinnan Milla Pirkkalainen juoksemalla alkuerissä 7,70 ja finaalissa 7,82. Loppukilpailun neljänneksi ehätti Jaana Sieviläinen sivuten viime talven halliaikaansa 7,93. Alkueristä mainittakoon Veera Häkkisen 25 sadasosan ennätysparannus lukemiin 8,15.

Päivän viimeisenä lisälajina juostussa 200 metrin kilpailussa Baas juoksi pitkän radan ennätyksensä 24,46. Kuopion Reippaan Kiia Paanila oli toinen kellottamalla 26,21. Katajan Veera Kauhanen (26,98), Veera Häkkinen (27,15) ja Tiia Säde (27,67) ottivat seuraavat sijat.

Naisten 1500 metrillä oli mukana paljon juoksijoita. Maaningan Mahdin Veera Mensosen (4.35,65) voittamassa juoksussa paras Kataja-juoksija oli neljänneksi sijoittunut Lotta Tarvainen (4.44,68). Veera Kontkanen sijoittui yhdeksänneksi aikadigitaalien mennessä sadasosan verran viiden minuutin yli.

17-vuotiaiden naisten 60 metrillä oli useita ilonaiheita. Katajan kaikki juoksijat tekivät ennätyksensä Reetta Ryynäsen johdolla. Reetta sijoittui loppukilpailussa toiseksi (aika 8,02) kovassa vauhdissa olleen Imatran Urheilijain Meeri Riialin jälkeen. Riiali kellotti tänään kaksi kertaa 7,91.

Myös 15-vuotiaat tytöt parantelivat ennätyksiään isolla joukolla, valtaosin alkueräjuoksuissaan. Jonna Aalto ja Olivia Panhelainen olivat finaalin kaksi nopeinta (8,31 ja 8,33). Alkuerissä Olivia juoksi neljä ja Jonna kaksi sadasosaa kovempaa. Oona Kareinen oli loppukilpailun kolmas ennätysajallaan 8,48.

Areenan lajipäivät jatkuvat huomenna kenttälajien merkeissä alkaen klo 10.