Hertta mestaruuteen, Konsta ja Kalle hopealle SM-halleissa!

helmi 21, 2021

Jyväskylässä kilpailtujen yleisten sarjojen SM-hallien kahden kilpailupäivän aikana Katajan värit ylsivät kolme kertaa palkintosijoille. Kultaiseen mitaliin ja Suomen mestaruuteen ylsi Hertta Heikkinen naisten 5-ottelussa, hopealle puolestaan Konsta Hämäläinen miesten 1500 metrin juoksussa ja Kalle Salminen miesten pituushypyssä.

Hankalahkon viime kauden jälkeen hienoa paluuta tekevä ja pirteän hallikauden kilpaillut Hertta teki lauantaina vahvan kokonaisottelun, johon sisältyi kaksi lajiennätystä: avauslaji 60 metrin aitojen 8,39 ja kuulantyönnön 13,25. Lisäksi pituuden 587 on naisen halliennätys. Ennakkoon kovimpien kilpasiskojen jouduttua jättämään ottelunsa kesken jalkavaivojensa vuoksi Heikkisen mestaruus irtosi lopulta 101 pisteen erolla Borgå Akilleksen Amanda Liljendaliin. Loppupisteet 4248 ovat sekä Hertan henkilökohtaiset että piirinennätyspisteet ja oikeuttavat Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudennelle paikalle. Onnittelut mestarille!

Konsta Hämäläinen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Ensimmäisen kisapäivän hopeahohdosta vastasi Konsta Hämäläinen 1500 metrin kilpailussa. Taktisesti fiksusti edennyt Konsta jättäytyi alkumatkasta pahimpia tönimisiä vältellen tarkkailuasemiin HKV:n miesten lähtiessä vetämään joukkoa. Puolimatkan paikkeilla käynnistyneen kärkipaikoille nousun jälkeen mitaleiden värit ratkottiin viimeisillä 200 metrin kierroksilla, joilla Saarijärven Joonas Rinne (3.51,39) karkasi mestaruuteen Konstan (3.52,95) säilyttäessä hopeapaikkansa ennen HKV:n Panu Jantusta. Katajan aikuisten halli-SM-debytantti Samuel Auvinen juoksi kilpailussa lyhyiden ratojen ennätyksensä 4.01,20 sijoittuen tuloslistan riville 11.

Päätöspäivänä juostussa 3000 metrin juoksussa Konsta ennätti viidenneksi halliennätyksellään 8.22,08. Topi Raitasen suvereenisti voittamassa juoksussa Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki ja pronssinen mitali jäivät reilun kahden sekunnin päähän. Mika Kotiranta oli kokonaistulosten viidestoista (8.35,80) ja Samuel Auvinen kahdeksastoista (8.38,56, PB).

Kalle Salminen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sunnuntaina hypätyssä miesten pituuskisassa Kalle Salminen hyppäsi kakkoseksi tuloksella 735. Kolme ruksia pöytäkirjaan aiheuttanut tuskailu askelmerkin kanssa jätti Kallen tällä kertaa kolmisenkymmentä senttiä kauden aiempien kilpailuiden tasosta. Kultamitaliin hyppäsi mestaruustuplansa täydentänyt Simo Lipsanen mittauttaen parhaallaan lukemaksi 757. Lauantaina juostuissa miesten 60 metrin alkuerissä Kalle kiihdytteli kauden parhaaseen aikaansa 6,93. Finaalipaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta ja kahdeksan sadasosan päähän.

Naisten pituushypyssä Jaana Sieviläinen suoriutui mallikkaasti. Jaanan kauden toiseksi paras tulos 584 oikeutti lauantain kisassa sijaan seitsemän. Kuuden metrin raja saa siis odottaa vielä hetken, mutta jahti jatkuu. Mestaruus matkasi tässä lajissa itäiseen Suomeen, kilpailua hallinneen Imatran Urheilijoiden Senni Salmisen räväyttäessä hienon tuloksen 649.