9-15-vuotiaiden piirinmestaruushalleista toistasataa mitalia!

maalis 27, 2022

Joensuu Areena toimi näyttämönä ja Kataja isännöi 9-15-vuotiaiden avoimia hallipiirinmestaruuskilpailuita, jotka kisailtiin päättyneenä viikonloppuna. Perjantai-iltana seiväshyppykilpailuilla käynnistyneissä ja lauantai- sekä sunnuntaipäivien läpi kulkeneissa kisoissa järjestävä seura kokosi kaikkiaan mahtavat 121 (58+38+25) mitalia!

Kisojen vanhimmassa sarjassa mitaleilla nähtiin neljä poikaa ja kolme tyttöä. Pojissa Onni Nyyssönen kahmi neljä mestaruutta lajeinaan 200 metriä, 60 metrin aidat, seiväshyppy ja kolmiloikka. Kaikkien lajien voittotulokset veivät hänet valtakunnan vuositilastossa top kuuteen, 200 metrin voittoaika 24,43 lyhyet ja pitkät halliradat yhdistettynä jopa kärkipaikalle! Velipoika Otso puolestaan voitti pituushypyn ja kuulantyönnön sekä oli hopealla 60 metrillä ja korkeushypyssä, jossa syntynyt ennätystulos 178 oikeuttaa Suomen hallitilaston kakkoseksi. Vinski Hynninen kiihdytti etusuoralla 60 metrin mestariksi ja 200 metrin hopealle Topias Mustosen pokatessa korkeushypyn pronssia.

Myös saman ikäluokan tytöt suoriutuivat hienosti kun piirinmestaruuksin palkittiin kolme eri urheilijaa, joiden lisäksi kaksi muuta ylsi himmeämmille mitaleille. Elina Ruusuvuori paranteli perjantain seiväskisassa ennätystään lukemiin 284 ja ylsi lisäksi 60 metrin pronssille. Mimmi Marttinen otti kaikkiaan neljä mitalia, joista kolmiloikasta kultaisen ja lisäksi hopeaa 60 ja 200 metriltä sekä kuulantyönnöstä. Kolmas mestari oli 800 metriä voittanut Iiris Voutilainen. Kaksoisvoittoja olivat takaamassa hopeamitaleillaan Kerttu Kaihola (seiväs) ja Nella Voutilainen (800 metriä).

Sekä 14-vuotiaissa tytöissä että pojissa mitaleista vastasivat yhdet kilpailijat. Nuuna Piipposen kotiinviemisinä oli tyttöjen sarjassa kolme kultaa (60 metriä sileänä sekä aidattuna + pituushyppy) Renne Kankkusen voittaessa poikien 60 metriä ja ollessa korkeus- ja seiväshypyssä sekä kolmiloikassa hopealla.

13-vuotiaat tytöt haalivat kaikkiaan 18 mitalia ja mestaruuteen ylsi viisi urheilijaa. Tuplakultaa sai Kiira Kallinen, joka voitti sunnuntaina 200 metriä ja kolmiloikan. Fanni Heikkinen osoitti vahvaa juoksukuntoa hiihtokauden jatkeeksi parantelemalla ennätystään 1000 metrillä seitsemän sekuntia lukemiin 3.12,95 ja nousten ikäluokan hallitilastossa lyhyet ja pitkät radat lukien kolmanneksi. Minessa Miettinen ahkeroi viisi mitalia, joista kuulantyönnöstä kultaa. Himmeämmät mitalit tulivat hopeisina 60 metrin aitajuoksusta ja pituushypystä sekä pronssisina sileältä 60 metriltä ja korkeushypystä. Kisanalusviikkoina ennätysvireen korkeuspaikalla löytänyt SohviLotta Varonen floppasi kultaa tuloksella 142 ja juoksi lisäksi 60 metrin hopeaa. Linda Mononen sen sijaan lähenteli seiväspaikalla ennätystään voittaessaan perjantai-illan kilpailun.

Himmeämmille mitaleille tässä sarjassa ylsivät Peppilotta Eronen kolmella hopeallaan (200 metriä, kolmiloikka ja kuulantyöntö), Mette Oinonen (1000 metrin pronssia), Venla Pyykkö (pituushypyn ja kolmiloikan pronssia) sekä Elli Halonen (200 metrin pronssia).

P13-sarjassa seuran värejä piti palkintojenjakoseremonioissa esillä Leevi Partanen. Leevi voitti seiväshypyn (194), korkeuden (139) ja kolmiloikan (9,40) omilla ennätyslukemillaan ja oli lisäksi toisena pituushypyssä sekä aitajuoksussa.

12-vuotiaissa pojissa Toivo Takanen oli peräti viisinkertainen mestari monipuolisella lajikattauksella: 60 metriä, 200 metriä, korkeushyppy, kolmiloikka ja kuulantyöntö. Myös 1000 metrillä nähtiin vahvaa edustusta, kun Tobias Lier, Voitto Voutilainen ja Jaakko Auvinen ottivat kolmoisvoiton jännittävässä seuran poikien kesken käydyssä kilpailussa! Tytöistä mitaleille ylsi viikonloppuna Hilja Saarelainen työntäen kuulakisan pm-hopeaa.

Myös 11-vuotiaat menestyivät hienosti, tyttöjä nähtiin mitaleilla seitsemän ja poikia kolme. Lila Riissanen voitti peräti viisi lajia (200 metriä, 1000 metriä, korkeushyppy, pituushyppy ja kolmiloikka). Sanni Lehikoinen aitoi 60 metrillä mestariksi ja oli lisäksi pronssilla 60 metrin ja 200 metrin juoksuissa sekä kuulantyönnössä. Hilma Parkkinen taiteili seiväspaikalla mestariksi sekä juoksi 1000 metrin hopealle ja Olivia Kaarto voitti 12 työntäjän kuulakisan liki seitsemän metrin työnnöllään. Vinka Pyylampi saavutti pronssiset mitalit 1000 metriltä, pika-aidoista sekä kolmiloikasta. Jenna Sieviläinen ja Sade Ahlholm olivat korkeushyppykisan sijoilla kaksi ja kolme.

Pojissa Hugo Lasaroff voitti myös viisi lajia kattauksenaan 60 metrin aidat, korkeushyppy, pituushyppy, kolmiloikka ja kuulantyöntö. Lisäksi hopeaa tuli 1000 metriltä. Erityisesti korkeuden ja kuulan voittotulokset 140 ja 9,90 ansaitsevat Hugon urakoinnista erityismaininnan! Venni Kotiranta haali neljä mitalia ja joukkoon mahtui kaikkia värejä. Kirkkain kulta tuli 60 metriltä, hopeaa 200 metriltä ja kolmiloikasta sekä pronssia pituushypystä. Kolmas mitalisti tässä sarjassa oli Santtu Piitulainen 1000 metrin pronssilla.

10-vuotiaissa tytöissä Sara Keränen ja Liisa Keskisalo olivat mitalirohmuja Saran ollessa kuusi ja Liisan viisi kertaa kärkikolmikoissa. Sara voitti viisi lajia (60, 200 ja 1000 metriä, pituushyppy ja kolmiloikka) Liisan ollessa ykkönen 60 metrin aitajuoksussa. Sara oli lisäksi aitajuoksun hopealla Liisan ollessa kakkonen 200 ja 1000 metrillä sekä kolmas korkeushypyssä ja kolmiloikassa.

Pojissa piirinmestareiksi ylsivät Aapo Ilvonen kuulantyönnössä ja Oskari Väkeväinen seiväshypyssä. Ensin mainittu oli lisäksi 60 metrin hopealla ja pituushypyn pronssilla. Mitalien makuun pääsi myös Aapo Kekäläinen, vieläpä kolme kertaa: hopeaa 60 metrin aitajuoksussa ja pituushypyssä sekä pronssia sileällä 60 metrillä.

9-vuotiaissa Jare Keränen pinkoi kolminkertaiseksi juoksumestariksi voittaen 40 ja 1000 metrin kilpailut sekä aidatun 60 metriä. Neljäs mestaruus pojalle tuli korkeushypystä. Jare oli lisäksi 200 metrin toinen ja pituuden kolmas. Toinen poikamestari oli Leon Lasaroff, joka kolmiloikki mestaruuteen ja aitoi hopealle. Lisäksi Vilho Hakulinen oli pronssilla 1000 metrillä. Tytöissä mestareiksi ylsivät Melissa Ng 200 metrin, korkeushypyn ja kolmiloikan ykköspaikoillaan sekä Milana Anttilainen tuhannen metrin kultamitalillaan. Melissa oli lisäksi 60 metrin aitajuoksun ja Milana 1000 metrin hopealla sekä 40 metrin ja kuulantyönnön pronssilla. Kolmas 9-vuotiaiden tyttöjen mitaleille yltänyt urheilija oli Siiri Teerikorpi, joka pinkoi 40 ja 200 metrin kisojen hopeamitaleille.