63 mitalia 12-15-vuotiaiden piirinmestaruushuipentumasta!

heinä 29, 2022

Kiihtelysvaaran kentällä ratkottiin keskiviikko- ja torstai-iltoina 12-15-vuotiaiden Pohjois-Karjalan piirinmestaruudet. Katajan junioreiden menestys oli jälleen mahtavaa joukkueen saalistaessa peräti 63 (38+18+7) pm-mitalia! Sääntöjen sallimaan maksimimäärään eli neljään mestaruuteen ylsi kolme urheilijaa: Toivo Takanen (P12), Nuuna Piipponen (T14) ja Aleksi Tanskanen (P14).

Toivo Takasen mestaruustuloksiin mahtui kaksi omaa ennätystä. 3-loikan 10,57 on valtakunnan tilaston kärkitulos, pituuden 507 nuoren miehen oma ennätys ja oikeuttaa tilastokakkoseksi. Nuuna Piipponen hallitsi 14-tyttöjen pikamatkoja juosten mestariksi 100 ja 300 metrillä sekä 80 metrin aidoissa, joissa syntyi oma ennätys 13,39 (+1,4). Pituushypyn kultamitali irtosi tuloksella 483 (+2,6). Aleksi Tanskanen hallitsi P14-sarjan rinkiheittoja singoten itsensä mestariksi kuulantyönnössä sekä kiekon- ja moukarinheitossa. Ensimmäisenä mainitussa syntyi oma ennätys 13,30. Aleksin neljäs mestaruus tuli 100 metrin juoksussa, jossa ykkösaika oli 13,14 1,7 metriä sekunnissa puhkuneeseen vastatuuleen.

15-vuotiaat pojat kilpailivat vahvalla panoksella totutun hienoin tuloksin, kaiken kaikkiaan kahdeksan mestaruutta viiden eri urheilijan saavuttamina. Otso Nyyssönen urheili kolmoismestariksi voittamalla 100 metrin aidat, 3-loikan ja pituushypyn. Viimeksi mainitun tulos 634 (+0,7) on jopa Suomen tilaston kärkitulos, kolmiloikan 12,68 (+0,2) jää Otson omasta kärkituloksesta vain kolme senttiä. 100 metrillä tuli hopeaa ajalla 12,05. Onni Nyyssönen puolestaan kiihdytteli sekä 300 metrin sileän että aitojen ykköseksi. Aitamatkalla syntyi oma ennätys 42,17, sileälläkin kauden paras 37,94 eli vauhti kiihtyy kohti SM-kisoja mentäessä!

Vinski Hynninen jatkoi suoranmitalla varmaa työskentelyään: 100 metrin mestaruus ajalla 11,94 (0.0). 300 metrillä tuli Onnin takana hopeaa omalla ennätyksellä 38,66. Pidemmillä matkoilla mestaruuksiin juoksivat Samuel Sallinen 800 metrillä (2.20,60) ja Eeli Häikiö 2000 metrillä ennätyksellään 6.41,90. Eeli varmisti myös 800 metrin kaksoisvoiton pm-hopeallaan.

Myös 15-vuotiaat tytöt edustivat menestyksekkäästi. Elina Ruusuvuori palkittiin piirinmestarina kolmesta lajista. Tyveneen juostujen 100 metrin ja 80 metrin aitojen mestaruudet tulivat ajoilla 13,66 ja 13,24 mestaruusputken täydentyessä seiväshypyn ykkössijalla kolmen metrin ylityksellä. 300 metriltä tuli vielä hopeaakin. Mandi Mäkisestä tuli myös kolmoismestari lajikattauksella 300 metriä (46,09), 800 metriä (2.39,91) ja korkeushyppy (147). Mandin kisojen neljäs mitali oli pituushypyn hopea. Yksöismestareiksi ylsivät Kerttu Kaihola, joka voitti 300 metrin aidat ajalla 51,64 sekä Nella Voutilainen moukarinheiton mestarina tuloksella 26,58. Kerttu sai aitamestaruuden jatkeeksi kolme hopeaa: 3-loikasta, 80 metrin aidoista sekä seiväshypystä

14-vuotias Renne Kankkunen haali neljä mitalia, joista kirkkain tuli kolmiloikasta. Voittotulos 10,94 (+0,9), lisäksi hopeaa pituudesta ja 100 metrin aidoista sekä pronssia sileältä sadalta metriltä.

13-vuotiaissa Leevi Partanen oli poikien puolella komeasti kolmesti ykkönen monipuolisella lajikattauksella lajeinaan 200 metrin aidat (36,95), 3-loikka (9,06, +2.0) ja moukarinheitto (20,99) mitalivalikoiman täydentyessä korkeushypyn hopealla. Tyttöjen puolella mitaleja kerättiin useamman kilpailijan toimesta Sohvi-Lotta Varosen yltäessä kaksoismestaruuteen. Sohvi-Lotan ykköslajeina olivat metrin sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen juostu 60 metriä ajalla 8,62 ja korkeushyppy, jossa mestaruuteen oikeutti 136. Sohvi-Lotta oli vielä kaupantekijäisiksi 60 metrin aitojen ja pituushypyn hopealla. Muut T13-mestarit olivat Elli Halonen 1000 metrillä ajalla 3.36,90 ja Minessa Miettinen kiekonheitossa mittanauhan näytettyä 21,38. Minessalle myös 60 metrin pronssia (8,84).

13-vuotiaissa himmeämmille mitaleille ylsivät Kiira Kallinen, joka sai 200 metrin hopean lisäksi pronssia niin 60 kuin 200 metrin aitajuoksuista sekä pituushypystä sekä Josefina Kauhanen korkeushypyn hopeamitalistina.

Kisojen nuorimmassa ikäluokassa 12-vuotiaissa edellä mainitun T.Takasen lisäksi mestariksi ylsi Voitto Voutilainen 1000 metrillä ajalla 3.26,41 Jaakko Auvisen kompatessa hopeamitalilla. Tobias Lier puolestaan kiihdytti 200 metrin pronssille. Hilja Saarelainen ahkeroi tyttöjen puolella neljä himmeämpää mitalia: hopeaa 60 metriltä, kuulasta ja moukarista sekä pronssia keihäästä.