20 urheilijan joukkue nuorten SM-halleihin

helmi 23, 2023

Kataja lähtee nuorten SM-halleihin Ouluun 20 urheilijan joukkueella. Joukkueen lähtökohtia jännittäviin kilpailuihin seuraavassa, urheilija urheilijalta.

22-vuotiaat:

Kaksi kokenutta nuorta miestä, Santtu Räsänen ja Miro Tanninen osallistuvat sarjan hyppylajeihin. Santulla tutusti lajina seiväshyppy, Mirolla pituushyppy ja kolmiloikka. Seiväskisassa on tilastoissa kova kärkikaksikko Alasaari-Lundberg, mutta heidän taustallaan voi Santullakin olla hyvällä tuloksella ja puhtaalla pöytäkirjalla mahdollisuudet mainioon sijoitukseen. Mirolle, tunnetusti kovalle arvokilpailijalle, kyseessä on puolestaan kauden avaus. Herralla on varmasti mitalinkiiltoa silmäkulmissaan taas kerran.

22-vuotiaissa naisissa ainoana Katajan urheilijana nähdään Veera Häkkinen, joka juoksee lajiyhdistelmän 60 m + 200 m + 400 m, joista ennakkoon vahvimpana viimeksi mainittu.

19-vuotiaat:

Keskimmäisessä miesten sarjassa Jimi Alastalo lähtee kiertämään 304-metristä Ouluhallia 800 metrin ja 3000 metrin kisoissa. Kolme tonnia on mennyt tänä talvena pitkällä radalla 8.45, eli mitalijahtia on luvassa. 800 metrillä kyseessä on Jimin kauden ensimmäinen kisa.

Tämän ikäluokan nuoria naisia nähdään Katajan väreissä viisi. Siiri Nyyssönen on kolmiloikan listan tilastokakkonen, mutta hamuaa hallikaudelle varmasti entistä parempaa ja 12 metrin ylitystä.  Kolmiloikassa mukana on myös sen lajin osalta kautensa avaava SaraSofia Hyvönen, joka osallistuu lisäksi 60 metrin aitajuoksuun ja pituushyppyyn. Aidoissa ”Sohvi” on matkaan lähtevistä tilastonelonen, pituudessa kuudes.

Reetta Ryynänen, Tiia Säde ja Riika Tirkkonen starttaavat identtisillä lajiohjelmilla kolmikon juostessa 60 metriä ja 200 metriä. Koko trio on ollut tänä talvena mainiossa vauhdissa: Riika ja Reetta ovat itse asiassa mukana olevista juoksijoista 200 metrillä tilastokolmonen ja -nelonen. Myös Tiia on ollut ennätysvauhdeissaan. Toivottavasti sama lento jatkuu!

17-vuotiaat:

Nuorimmissa sarjoissa kilpailee kaikkiaan 11 Kataja-junioria, neljä poikaa ja seitsemän tyttöä.

Nuorukaisissa Vinski Hynninen kiitää sekä 60 että 300 metrillä. Onni Nyyssösen lajeina ovat tällä kertaa mielenkiintoiset 300 metriä ja seiväshyppy, johon hän lähtee tilaston yhdeksäntenä. Otso Nyyssönen puolestaan juoksee pika-aidat ja hyppää pituutta, jossa hän on tilastoviitonen mittautettuaan taannoin 636. Poikakvartetin täydentää seiväshyppääjä Eeli Mustonen joka lähtee aina jännittävään seiväshyppykisaan niin ikään tilaston viidentenä ennätyslukemiensa ollessa 415.

N17-seitsikon edustusta nähdään niin radalla kuin kenttälajeissakin. Jonna Aalto, viime kesän satasen Suomen mestari, avaa kautensa 60 metrillä suoraan mestaruuskisoissa. Oona Kareinen, Kiira Kiiskinen ja Olivia Panhelainen juoksevat kaikki sekä 60 että 300 metriä kohti omia ennätyksiä ja sitä myöten hyviä sijoituksia. 60 metrillä mukana ovat myös Mimmi Marttinen ja Elina Ruusuvuori, joiden toisina lajeina ohjelmassa ovat kenttälajit: Mimmi työntää kuulaa ja Elina hyppää seivästä. Seiväshypyssä mukana on myös Suomen tilaston kahdeksantena majaileva Kerttu Kaihola.

Onnea ja menestystä SM-kisoihin!