160 mitalin piirinmestaruushallit!

tammi 23, 2023

Pohjois-Karjalan avoimet piirinmestaruushallit saatiin parin koronarajoitustalven jälkeen järjestettyä jälleen täydessä loistossaan viime viikonloppuna Areenan hienoissa puitteissa. Katajan urheilijoiden osalta kilpailut menivät hienosti: mitalisaalis oli kaikkiaan mammuttimainen 160 (65 kultaa, 57 hopeaa ja 38 pronssia). Seuraavassa pieni yhteenveto kohokohdista.

Yleiset sarjat

Silja Kempas jatkoi vauhdikasta hallikauttaan. kuva: Esa Kinnunen

Miesten ja naisten kilpailuissa mielenkiinto kohdistui erityisesti juoksuradoille. Silja Kempas jatkoi vakuuttavaa hallikauttaan kolmella matkalla: 60 metrillä mestaruus irtosi ajalla 7,55, 200 metrillä halliennätyksellä 24,61 ja 400 metrillä niin ikään halliennätyksellään 54,66.

Himmeämmillä mitaleilla noissa juoksuissa säestivät 60 metrillä Milla Pirkkalainen Kataja-debyyttissään hopealla ajalla 7,59, 200 metrillä 19-vuotias Reetta Ryynänen ennätyksellään 26,10 ja 400 metrillä Veera Häkkinen ajalla 59,04.

Miesten kestävyysjuoksut tarjosivat useita ilonaiheita. 1500 metrillä Konsta Hämäläinen juoksi voittoon (3.56,88). Tuplamatkalla 3000 metrillä Eemeli Hirvonen esitti hallitun ja määrätietoisen kisan alittaen voittoajallaan 8.38,61 aikuisten SM-hallien tulosrajan. Niin Eemeli kuin Jimi Alastalokin parantelivat ennätyksiään molemmilla kestomatkoilla, ja myös Ilmari Lehmus paranteli tonnivitosen rekordiaan.

Myös toinen juniorisarjalainen saavutti ensimmäistä kertaa aikuisten SM-kisarajan. SaraSofia Hyvönen aitoi sunnuntaina kahteen kertaan henkilökohtaisen ennätyksensä 60 metrillä loppukilpailutuloksen oltua symmetrinen 8,88!

SM-ikäluokat (14-17-vuotiaat)

17-vuotiaissa pojissa Vinski Hynninen ja Otso Nyyssönen esittelivät mukavaa talvivirettä. Otso voitti 60 metrin sileän ja aidatun matkan lisäksi bravuurinsa hiekkalaatikolla pituushypyn kärkituloksen oltua 627 ja kolmiloikan 12,87. Vinski voitti 200 ja 300 metriä: lyhyemmän matkan 24,55 on kovempi aika kuin koskaan ulkonakaan, kolmen sadan metrin lukemat 38,78 jäävät viime kesän ennätyksestä vain reilun kymmenyksen.

N17-sarjan pikakiitäjä Oona Kareinen oli vakuuttavassa vauhdissa. 60 metrin ykkössija irtosi ajalla 8,09 ja 200 metriä kellottui 26,36. 60 metrillä nuoren naisen ennätys on parantunut tänä talvena jo 21 sadasosaa!

15-vuotias Aleksi Tanskanen, viime kesän kaksinkertainen SM-mitalisti, työnsi nelikiloista kuulaa komeasti 13,89. Viime kesään nähden nuorukaisen tulokseen on tullut puoli metriä lisää.

14-vuotiaiden tyttöjen 800 metrillä Katajan juoksijat ottivat kolmoisvoiton Noora Hukan (2.23,77) johdolla: Noora juoksi tismalleen kolme sekuntia kovempaa kuin viime kesänä.

Sisulisäikäluokat (9-13-vuotiaat)

13-vuotiaissa moninkertaisiksi mestareiksi ylsivät Toivo Takanen pojissa (60 metriä 8,10, 60 metrin aidat 9,51 ja kolmiloikka 10,61) sekä Ida-Liina Hyvönen tytöissä (kolmiloikka 9,48, kuula 10,46 ja keihäs 27,60). ”Turboa” on noussut poikien pikamatkoilla komppaamaan Lassi Matikainen, joka kiiti 200 metrin voittoon ajalla 29,55. 1000 metrillä kolmikko Tobias LierVoitto Voutilainen-Jaakko Auvinen kävi tiukan jäsenten välisen kilpailun, joka päättyi ensin mainitun voittoon puolen sekunnin erolla.

12-vuotiaissa kolme urheilijaa ylsi useisiin mestaruuksiin. Sanni Lehikoinen pokkasi neljä  (200 metriä, 60 metrin aidat, pituus ja kuula), Hugo Lasaroff kolme (3-loikka, kuula ja keihäs) ja Lila Riissanen kaksi (1000 metriä ja kolmiloikka) kultaista mitalia. Lilan voittamassa 1000 metrin juoksussa Katajalle irtosi jopa kolmoisvoitto Milja Pyykön ja Vinka Pyylammen yllettyä myös mitaleille. Pojissa mestariksi ylsi lisäksi Venni Kotiranta kolmiloikassa.

11-vuotiaat tytöt olivat mitalirohmuja kaikkiaan 17 mitalilla. Sara Keränen oli ykkönen neljässä lajissa, 200 metrillä, 1000 metrillä, pituudessa ja kolmiloikassa Lila Tanskasen (60 metriä) ja Liisa Keskisalon (60 metrin aidat) yltäessä myös piirinmestareiksi. Lisäksi Mette Fincke sai himmeämmät mitalit aitajuoksusta ja kolmiloikasta.

Leon Lasaroff ja Melissa Ng vastasivat 10-vuotiaissa palkintosijoista. Leon nappasi kolme kultaa lajeinaan 60 metrin aidat, korkeus ja pituus, Melissa puolestaan voitti korkeushypyn jonka lisäksi osoitti monipuolisuuttaan viidellä muullakin mitalilla.

1. 9-vuotiaissa Jare Keränen saalisti hulppeat seitsemän mestaruutta lajikattauksella 40 metriä + 200 metriä + 1000 metriä + 60 metrin aidat + korkeus + pituus + keihäs. 1000 metrillä henkilökohtainen ennätys ja ikäluokan kaikkien aikojen hallitilaston kärkiaika parani lukemiin 3.16,30. Tytöissä Siiri Teerikorpi hallitsi juoksulajeja kolmen ykkössijan arvoisesti voitettuaan 40 metriä, 1000 metriä ja 60 metrin aidat. 200 metrilläkin mestaruus oli lähellä PyU:n Veera Hiltusen oltua neljä sekunnin tuhannesosaa nopeampi.

Myös Pohjois-Karjalan ulkopuolisten seurojen urheilijat tehtailivat kovia tuloksia. Esimerkiksi Arttu Tyystjärvi (LUM) hyppäsi miesten kolmiloikassa komeasti 15,91, Lapinlahden Vedon 14-vuotias Tuuli Kämäräinen juoksi sekä 60 että 200 metrillä ikäluokkansa hallitilaston kaikkien aikojen top kymppiin ja Kuvansin Kuohun 13-vuotias Inga Ikonen floppasi korkeudessa tuloksella 160 kaikkien aikojen tilaston kahdeksanneksi.