136 mitalia 9-15-vuotiaiden piirinmestaruushuipentumasta!

elo 2, 2021

9-15-vuotiaiden piirinmestaruushuipentuma kilpailtiin viikonloppuna kotikentällä Joensuussa. Katajan joukkue kokosi kotikisoista huikean 136 (57+47+32) mitalin saaliin kokeneen toimitsijajoukon hoitaessa kisajärjestelyt mallikkaasti!

Aimo osan kokonaismitalisaaliista hankkivat SM-kisa-ikäluokat eli 14- ja 15-vuotiaat. Vanhimmassa tyttöjen sarjassa Oona Kareinen ja Aida Ahlholm voittivat tuplamestaruudet: edellä mainittu oli 100 metrin ja pituushypyn ykkönen jälkimmäisen voittaessa pika-aidat sekä seiväshypyn, jossa syntynyt oma ennätystulos ja Suomen tilaston kolmostulos 320 lukeutui viikonlopun tähtihetkiin. 300 metrin mittaisten matkojen mestaruudet jäivät myös Katajaan Olivia Panhelaisen voittaessa sileän ja Venla Simosen aidatun matkan. Venlan toinen mitali tuli hopeisena lyhyemmältä, Aidan voittamalta aitamatkalta. Olivia oli mestaruuden lisäksi 100 metrin tuloksissa toisena ja kuulan kolmantena. Kiira Kiiskinen voitti tässä sarjassa kaksi hopeaa.

14-vuotiaat tytöt rohmusivat kaikkiaan 20 mitalia, joista mestaruuksia peräti 11 kappaletta. Kolmoismestaruuteen ylsi kaksi urheilijaa. Mandi Mäkinen oli piirin nopein 300 metrin juoksija ennätyksellään 46,26 ja hyppäsi myös pituudessa ykköseksi ennätyslukemillaan 4,37. Myös toinen hiekkalaatikkolaji kolmiloikka oli hänen hallintaansa lukemin 9,17. Myös Mimmi Marttinen voitti triplamestaruuden lajikattauksenaan 80 metrin aitajuoksu sekä korkeus- ja seiväshypyt, joista seipään voittotulos 270 nostaa hänet Suomen tilaston kymmenenneksi. Saman tuloksen ja näin ollen tilastosijoituksen hyppäsi myös Elina Ruusuvuori, joka kuitenkin jäi kilpailussa toiseksi pöytäkirjauksensa myötä. Elina ylsi piirinmestaruuteen ensimmäisenä päivänä juostussa 100 metrin kilpailussa ottaen lisäksi hopeaa em. seiväskisan jatkeeksi myös 80 metrin aitajuoksussa. Vahvan ikäluokan panoksen täydensivät Iiris ja Nella Voutilainen tuplamestaruuksillaan Iiriksen ollessa ykkönen 800 metrillä ja 300 metrin aidoissa Nellan voittaessa 1500 metrin esteet ja moukarinheiton. Esteissä syntynyt uusi oma ennätys 5.48,51 vie Nellan valtakunnan tilaston viitoseksi. Kerttu Kaiholan (hopeaa 300 metrin aidoissa ja kolmiloikassa sekä pronssia 80 metrin aidoissa), Iiris Voutilaisen (hopeaa 100 metrillä ja pronssia seipäässä), Mandi Mäkisen (hopeaa 800 metrillä) ja Mimmi Marttisen (hopeaa kuulassa) palkintosijat täydensivät sarjan mitalisaldon.

Myös vanhimmat pojat edustivat vahvasti. 15-vuotiaissa Isko Kovanen voitti kolmoismestaruuden ollen ykkönen kuulassa, kiekossa ja moukarissa tulossarjalla 12,17-44,72-55,68. Kiekkotulos on nuoren miehen oma ennätys. Mitalikaappiin tuli myös hopeinen mitali keihäänheitosta. Eeli Mustonen puolestaan voitti kaksoismestaruuden: ykkössija heltisi 100 metrin aidoista ja seiväshypystä, lisäksi hopeaa tuli korkeushypystä  ja pronssia keihäänheitosta.

14-vuotiaat pojat olivat tyttöjen tapaan vahvasti esillä kooten yhteensä 14 mitalia, joista yhdeksän kullanhohtoisia. Onni Nyyssönen otti mestaruuksista kolmasosan kiihdytellen voittoon 100 metrin sileällä ja aidoissa sekä 300 metrin aitajuoksussa, jonka voittoaika 43,70 on ikäluokan valtakunnan tilastokärki. Toinen kolmoismestari tässä sarjassa oli Topias Mustonen, jonka mestaruuslajikavalkaadiin lukeutuivat korkeushyppy sekä kiekon- ja keihäänheitot, kaikki vieläpä henkilökohtaisilla ennätyksillä. Samuel Sallinen oli yksi viikonlopun uurastajista juosten 800 ja 2000 metrin voittoihin. Jälkimmäisellä matkalla syntyi hieno ennätys 6.43,79 tyylikkään kirin siivittämänä. Vinski Hynninen voitti päätöspäivänä juostun 300 metriä ollen lisäksi samaisen matkan aidatun version hopealla sekä sadan metrin ja pituushypyn pronssilla. Otso Nyyssösen viikonlopun saldo oli kaksi hopeista mitalia (100 metriä ja kolmiloikka).

13-vuotiaissa mitaleita kertyi yhteensä seitsemän kappaletta. Nuuna Piipponen voitti kolme lajia: 60 metrillä ennätystään lähennellen (8,44), samaisella aitamatkalla (10,71) sekä pituushypyssä (4,80, +2,1 m/s). Lisäksi 200 metrillä tuli hopeaa. Poikien puolella Aleksi Kojo käväisi korkeimmalla palkintokorokkeella kaksi kertaa voitettuaan ensin lauantaina 1000 metriä (3.18,36) ja sunnuntaina 200 metriä (28,66). Kolmas ikäluokan mestari oli tyttöjen 1000 metriä ennätyksellään 3.47,53 voittanut Jenna Leppänen.

Katajan 12-vuotiaat tytöt kokosivat seuran ikäluokista- ja sarjoista eniten mitaleita: kokonaisuudessaan huimat 23 kappaletta, joista mestaruuksia kotiinviemisinä oli viisi neljän eri urheilijan saavuttamina. Peppilotta Eronen voitti kaksi kultamitalia (korkeus ja moukari) Kiira Kallisen (200 metriä), Fanni Heikkisen (1000 metriä) ja Mette Oinosen (seiväs) pokatessa yhdet ykkössijat. Muita palkintokorokesijoituksia kertyikin sitten useampia: Minessa Miettiselle sekä Elli Haloselle kolme hopeaa ja Josefiina Kauhaselle kaksi plus Inna Nykyrille yksi kolmossija. Lisäksi Peppilotta Eronen (kuulan ja keihään hopeaa), Mette Oinonen (60 metrin aitojen hopeaa ja 1000 metrin sekä kolmiloikan pronssia) ja Kiira Kallinen (kolmiloikan hopeaa ja kiekon pronssia) sekä Fanni Heikkinen (60 metrin ja pituuden pronssia) ottivat mestaruuksiensa seuraksi parit himmeämmät arvometallit.

P12-sarjassa Katajan siniset pokkasivat kahdeksan mitalia. Leevi Partanen nappasi kolmoismestaruuden ollen 60 metrin ja 200 metrin aitajuoksujen sekä korkeushypyn ykkönen. Viikonlopun neljännen mitalinsa Leevi otti pituuskisasta, jossa ponnisti hopeaa omilla ennätyslukemillaan. Miska Mäkinen pääsi mitaleiden makuun kolme kertaa: korkeushypyssä hän varmisti hopeallaan kaksoisvoiton suoriutuen 1000 metrillä ja kuulantyönnössä pronssimitalin arvoisesti. Toivo Parkkinen ehti 1000 metrin kilpailussa seurakaverinsa edelle kakkospaikalle ja sitä myöten hopeiselle mitalille.

Vuotta nuoremmissa pojissa tähtihetkeksi kohosi 1000 metrin kilpailun kolmoisvoitto, jonka juoksivat Voitto Voutilainen, Veikka Viinisalo ja Jaakko Auvinen. Voitto täydensi viikonloppunsa seiväshypyn hopeamitalilla.

10-vuotiaat tytöt ja pojat olivat myös varsinaisia mitalirohmuja 14 ja 12 mitalin saaliillaan. Tyttöjen mitaleista viisi oli kultaisia. Lila Riissanen (60 metriä ja 1000 metriä) sekä Olivia Kaarto (kiekko ja keihäs) ylsivät kaksoismestareiksi Hilma Parkkisen taiteillessa seiväshypyn ykköspaikalle. Olivia oli myös kaksi kertaa hopealla, kuulantyönnössä ja moukariheitossa. Pojissa ainoaksi, mutta kolminkertaiseksi mestariksi ylsi Hugo Lasaroff lajeinaan 60 metrin aidat, korkeushyppy ja pituushyppy. Muut mitalistit 10-vuotiaissa olivat tytöissä Sanni Lehikoinen (60 metrin aitojen, pituushypyn ja kolmiloikan hopeaa ja sileän 60 m pronssia) ja Vinka Pyylampi (1000 metrin hopeaa) sekä pojissa Venni Kotiranta (kolmiloikan ja keihäänheiton hopeaa sekä 1000 metrin ja pituushypyn pronssia), Santtu Piitulainen (1000 metrin hopeaa), Paavo Puujalka (60 metrin sileän ja aitojen pronssia) ja Max Mäkinen (kiekonheiton pronssia).

Pienimpien ikäluokassa eli 9-vuotiaissa mestaruutta juhlittiin kolme kertaa. Sara Keränen voitti tyttöjen 40 ja 1000 metriä ja oli keihäässä hopealla. Pikamatkalla puhkesi ensimmäistä kertaa 7 sekunnin haamuraja ajalla 6,95. Molemmissa mestaruuslajeissa palkintokorokkeella nähtiin muitakin katajalaisia, sillä 40 metrillä pronssille juoksi Julia Kuittinen ja 1000 metrillä kolmoisvoiton varmistivat hopeamitalillaan Liisa Keskisalo ja pronssillaan Mette Fincke, joka oli myös korkeushypyssä ja pituushypyssä hopealla. Pojissa mestaruuteen venyi Aapo Ilvonen flopaten korkeuspaikalla 110. Tytöissä mitalille ylsi lisäksi Iina Soininen, joka hyppäsi 24 hyppääjän pituuskisassa pronssille. Pojissa mitalikorokkeelle pääsivät nousemaan myös Jare Keränen 1000 metrin hopea- ja keihäänheiton pronssimitaleillaan ja Aleksi Kunnas 40 metrin kolmospaikkansa myötä sekä Leon Lasaroff, joka tempaisi kiekonheiton pronssia.

Onnittelut vielä kaikille viikonlopun menestyjille, mitalisteille ja ennätysten tekijöille sekä kiitokset varmalla otteella kisat läpivieneelle toimitsijaryhmälle!

Viikonlopun kokonaistulokset löytyvät Tilastopajasta osoitteesta https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=83533 tai Tuloslistasta osoitteesta https://live.tuloslista.com/9879.