Yleistä

Urheilijoille

Korvausperusteet

Lisenssit

Seura hoitaa maksun, mutta laskuttaa sen kerran vuodessa urheilijalta. Lisenssi on Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa. Se toimii myös hyvänä tapaturmavakuutuksena v.1999 ja myöhemmin syntyneille. Tapaturmavakuutus kattaa myös seuran harjoituksissa sattuneet vahingot, joten kaikilla harjoituksissa käyville se on välttämätön. Lisenssi laskutetaan Kesäkauden lukukausimaksujen yhteydessä. 

 

Osanottomaksut kilpailuihin

Seura korvaa osallistumismaksut kaikkiin piirinmestaruus-, aluemestaruus- ja Suomen mestaruuskilpailuihin. Näiden lisäksi seura maksaa Seuracup-osakilpailuiden ja mahdollisen finaalin osallistumismaksut. Lajikarnevaaleista halvimman portaan mukaan puolet. Osallistuminen pitää maksaa ensin itse ja tämän jälkeen kuittia vastaan hakea seuralta toinen puoli kulukorvauksena. Myös Youth Athletic Gamesin osallistumisesta seura maksaa C-paketin mukaisen hinnan.

Muissa kilpailuissa seura korvaa jatkossa urheilijalle vain kaksi lajia per päivä. Lisälajit on urheilijan kustannettava itse. Seura voi kyllä maksaa ilmoittautumiset, mutta laskuttaa korvauksen piiriin kuulumattomat lajit sitten jälkikäteen. Katajan itsensä järjestämät kilpailut ovat tietysti omille urheilijoille ilmaisia.


Sm-kisojen kulut

Sm-tason kilpailuissa seura maksaa nuorten 14-22v sarjojen ja yleisen sarjan urheilijoille majoituksen, kilometrikorvauksen 0,20e / km ja ruokarahan max 15e / päivä. Majoitus- ja ruokailukulut maksetaan vain kuitteja vastaan.

Kalevan Kisoissa seura maksaa myös samoilla periaatteilla henkilökohtaisen valmentajan kustannukset. Muissa Sm-tason kilpailuissa seura maksaa joukkueenjohtajan kustannukset.

Kilpailuihin matkustamisessa suositaan mahdollisimman pieniä kustannuksia, eli mielellään yhteiskyytejä.

Leirit

Seura tukee alueleirejä ja lajikarnevaaleja maksamalla niistä puolet. Piirileireistä voidaan maksaa yksi leiri per vuosi. Monipuolisuus-, Akatemia- ja NYT-leirejä ei korvata. ANMJ-leireistä maksetaan puolet.

Leirimaksut voi periä seuralta jälkikäteen kuittia vastaan tai leirityksen järjestäjä voi lähettää suoraan puolet laskusta Katajan toimistolle.

Valmennustuki

Valmennustukea maksetaan pääasiassa yli 17-vuotiaille urheilijoille, jotka kilpailevat vähintään 19-sarjassa. Poikkeustapauksissa stipendiurheilijaksi lasketaan myös urheilija, joka saavuttaa aikaisessa vaiheessa aikuisten A-luokan tai 19-sarjan A-luokan tuloksen. Poikkeustapauksista päättää jaoston puheenjohtaja tai toiminnanjohtaja.

Joensuun Katajan valmennustukibudjetin jakautumisesta päättää vuosittain jaoston puheenjohtaja yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Valmennustuki koostuu perustuesta ja bonuksista. Perustuen määrän pohjana ovat yleisen ja nuorten sarjan luokkatulos. Bonuksia kerrytetään maajoukkue-edustuksilla, sekä Sm- ja muiden arvokilpailujen menestyksellä.

Lisähuomioita

Bonukset lisätään seuraavan vuoden valmennustukeen.

Urheilijan loukkaantumistapauksissa valmennustuesta päättää jaoston puheenjohtaja tai toiminnanjohtaja.

Seura kustantaa Kalevan Kisa –tasoisille urheilijoille seuran kilpailuasun. Stipendiurheilijan tulee käyttää seuran edustusasua vähintään pm- ja SM-kilpailuissa. Urheilijoiden valmennustukijärjestelmästä päättää vuosittain Joensuun Katajan yleisurheilujaoston johtoryhmä.

Päivitetty 18.6.2018