Kesän uudistuneisiin yleisurheilukouluihin voi nyt ilmoittautua

20.4.2018


Joensuun Katajan yleisurheilukoulut uudistuvat merkittävästi kesällä 2018. Uudistus tulee näkyväksi kesän alusta lähtien. Käytännössä se näkyy ryhmien lisäyksenä, hieman muuttuneina ikäjakoina ja vaihtoehtoisina harjoitusaikoina. Haastamme myös itseämme, sillä pyrimme ottamaan kaikki halukkaat mukaan yleisurheilemaan. Emme valitettavasti pysty tätä suoraan lupaamaan, mutta koetamme järjestää ryhmiä niin paljon, että kaikilla on mahdollisuus yleisurheilla. Ryhmiin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Pidennämme myös kesäkautta syksyn suuntaan. Ulkona pystyy valon ja lämmön puolesta harjoittelemaan pitkälle syys-lokakuuhun asti, ja kisakausikin tulee nykyään jatkumaan pidemmälle. Esimerkiksi Seuracup-finaali järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja Sm-viestit vielä myöhemmin.

 

UUSIUTUNUT RYHMÄJAKO

Katajan yleisurheiluryhmät jakaantuvat kilpailemiseen ja harrastamiseen suuntautuviin linjoihin. Molemmista suuntauksista voi tietysti kilpailuihin osallistua, mutta jos kilpailuista ei ole kokemusta, tai ei vielä aikomusta tai uskallusta osallistua, suosittelemme valittavaksi harrastepuolen ryhmän.

Liikkareille luomme aikaisemmasta poikkeavan kausijaon. 3-6-vuotiailla on kesällä mahdollisuus ilmoittautua vaihtoehtoisesti koko kesäksi tai vain yhdelle viiden viikon jaksolle kerrallaan.

Vanhempien lasten harrasteryhmät harjoittelevat kerran viikossa ja kilpailuun suuntautuvat ryhmät useamman kerran. Kilpapuolella ilmoittaudutaan koko kesäksi kerrallaan, mutta edelleen on mahdollista osallistua myös kerran viikossa -periaatteella.

Ryhmän vaihto ja ”väärän ikäisenä” ryhmiin pääsy ei kuitenkaan ole jatkossa täysin mielivaltaista, vaan se tehdään hallitusti seuran puolelta. Esimerkkinä 2-vuotias voi päästä 3-4-vuotiaiden liikkariryhmään, jos täyttää kesäkaudella kolme vuotta. Muuten ei. Näin siksi, että kaksi- ja lähes viisivuotiaan ikäero on sen verran suuri, että se tekee ryhmän ohjelman toteuttamisesta ja ohjaamisesta todella haastavaa.

Sama toimii myös ikähaitarin yläpäässä. Esimerkkinä Kinkka-ryhmässä käyvä lapsi, joka täyttää 13. Tällöin hänen on vaihdettava Monipuolisuus-ryhmään. Näin voimme tarjota lapselle kehittymismahdollisuuden ja pitää ryhmän hallinnan järkevänä.

Käytännössä pyrimme siihen, että ryhmästä toiseen vaihdetaan organisoidusti maksimissaan kerran vuodessa. Tänä vuonna tämä ryhmämuutos tapahtuu kesäksi. Tulevina vuosina vaihdon ajankohta tullee olemaan kesän jälkeen.

 

HARRASTELINJA

Harrasteryhmissä opetellaan yleisurheilulajeja monipuolisesti. Harrasteryhmiin voi tulla, vaikka yleisurheilusta ei olisi aiempaa kokemusta. Harrasteryhmäläiset voivat osallistua kilpailuihin kuten kilparyhmäläisetkin, mutta harrasteryhmien ohjelma ei ole niin tavoitteellinen kuin kilparyhmissä.

Perheen pienimmille eli 3-6-vuotiaille (s. 2012-2015)

Liikkarit ovat 3-6-vuotiaiden lasten monipuolinen, tavoitteellinen ja hauska liikuntaohjelma. Sen vahvuutena on lasten liikunnallisen kehityksen pohjalta rakennetut tuntimallit ja koulutetut ohjaajat. Liikkariryhmien sisältöä ja ohjausta on Katajassa kehitetty jo pitkään siltä pohjalta, että se palvelee lapsen kehitystä mahdollisimman monipuolisesti. Liikkareissa ei tämän takia vielä suuresti lajitaitojen saloihin mennä, vaan keskitytään oppimaan kehonhallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa sekä kokemaan oivaltamisen iloa ja onnistumisen elämyksiä.

Liikkareiden on tarkoitus kehittää lasten perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua. Pidämme kuitenkin muutaman leikkimielisen yleisurheilukilpailun, jotta lapset pääsevät kokemaan kilpailemisen jännitystä ja riemua.

3-4- sekä 5-6-vuotiaille on tulossa seitsemän ryhmää, joita löytyy kaikilta illoilta maanantaista torstaihin. Lisäksi päiväryhmiä löytyy tiistaille ja hiukan laajemmalla ikäskaalalla (4-6v) lauantaina.

Liikkareihin voi ilmoittautua kolmelle eri kesäjaksolle tai koko kesäksi kerrallaan. 

 

6-8-vuotiaille (s. 2010-2012)

Esikouluikäiset ja pienimmät koululaiset saavat kolme uutta ryhmää.

24.4. alkaa jo viime vuodelta tuttu Perheryhmä, jossa tavoitteena on saada lapset ja vanhemmat   yhdessä liikkumaan ja tutustumaan yleisurheiluun ja perusliiketaitoihin kuten juokseminen,     heittäminen, hyppääminen. Ryhmässä tutustutaan neljän kerran aikana kaikkiin yleisurheilun   peruslajiryhmiin ja viimeisellä kerralla pidetään leikkimieliset olympialaiset.

Ryhmässä toimitaan lapsi-vanhempi-pareina. Joka kerralla lapset ja aikuiset eriytetään hetkeksi myös omiksi ryhmikseen, jotta aikuiset pääsevät myös kokeilemaan ja tutustumaan lajeihin ja suorituksiin.

Perheryhmä on tarkoitettu noin 6-8-vuotiaille. Se on helppo tapa tutustua yleisurheiluun vanhemman kanssa, eikä tarvitse aiempaa yleisurheilukokemusta. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka tuota yleisurheilukokemusta olisi. Perheryhmä on oiva tapa tutustua yleisurheiluun vanhemman kanssa ja jatkaa sen jälkeen kesällä alkaviin ryhmiin.

Kesällä alkaa kaksi harrasteryhmää, joissa yleisurheiluun tutustutaan harrastemielessä. Tavoitteena on oppia yleisurheilulajien sekä perusharjoitteiden suoritustekniikat. Ryhmä sopii erinomaisesti niille, jotka ehtivät yleisurheiluharjoituksiin vain kerran viikossa. Toinen näistä ryhmistä kokoontuu maanantai-iltaisin ja toinen tiistaisin puoliltapäivin.

Harrasteryhmiin ilmoittaudutaan koko kesäksi kerrallaan. Kesäkausi kestää elokuun alkuun saakka.

 

9-11-vuotiaille (s. 2007-2010)

Yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille suosittelemme 9-11-vuotiaiden harrasteryhmää, joka kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin.

 

12-14-vuotiaille (s. 2004-2006)

Yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille suosittelemme 12-14-vuotiaiden harrasteryhmää, joka kokoontuu kerran viikossa tiistaisin.

 

KILPALINJA

Kilparyhmissä kesän päätavoitteena on pm-huipentuma Outokummussa sekä 11-15-vuotiailla Seuracup-osakilpailut ja mahdollinen Seuracup-finaali. Ryhmissä harjoitellaan hauskaa pitäen, mutta lajeihin perehdytään hiukan tarkemmin. Ryhmiin ilmoittautuvilla on hyvä olla yleisurheilukokemusta tai kilpailukokemusta muista lajeista.

 

8-10-vuotiaille (s. 2008-2010)

LOIKKA-ryhmä on jatkossa suunnattu 8-10-vuotiaille. Se kokoontuu kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin ja sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille.

8-10-vuotiaiden yleisurheilukouluissa keskitytään perusliikkumiseen ja kehonhallinnan harjoittamiseen. Harjoituksissa kehitetään lasten motorisia ja sosiaalisia taitoja sekä innostetaan lapsia liikkumaan monipuolisesti.

 

10-12-vuotiaille (s. 2006-2008)

KINKKA-ryhmä on jatkossa suunnattu 10-12-vuotiaille. Se kokoontuu kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin ja sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille. Lisäksi pyrimme saamaan KINKKA-ryhmälle yhden vapaaehtoisen lisäharjoituksen lähes joka viikolle.

Ryhmässä nuori kehittää nopeuttaan, kestävyyttään, kimmoisuuttaan ja lihaskuntoaan sekä omaksuu yleisurheilun lajitaitoja monipuolisen tekemisen kautta.

 

13-15-vuotiaille (s. 2003-2005)

MONIPUOLISUUS-ryhmä on jatkossa suunnattu 13-15-vuotiaille. Se kokoontuu kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille. Lisäksi pyrimme saamaan MONIPUOLISUUS-ryhmälle yhden vapaaehtoisen lisäharjoituksen lähes joka viikolle.

Harjoitellaan herkkyyskaudet huomioiden monipuolisuutta korostaen. Kaiken harjoittelun perustana on määräpohjainen juoksuharjoittelu. Harjoitellaan kaikkien yleisurheilulajien perusteet, samoin myös perusteet oheisharjoittelusta (nopeus-, kestävyys-, kimmoisuus-, voima-, kehonhallinta- ja liikkuvuusharjoittelu)

 

Avoimen ilmoittautumisen ulkopuolella olevien valmennusryhmien tiedot pyritään päivittämään ensi viikon aikana.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset ryhmiin tapahtuvat edelleen myClubin kautta! 

Ilmoittautumista varten on siis rekisteröidyttävä MyClubin käyttäjäksi. Jokaiselle lapselle pitää olla oma MyClub-profiili. Nämä voi sitten jälkikäteen yhdistää saman hallinnan alle. 

Ryhmät löytyvät kohdasta TAPAHTUMAT, ja sieltä kohdasta MUUT. Ryhmiä voi selata joko listasta tai kalenterista.

Kuva alla:


urheilukoulut.png

 

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ryhmät ovat täynnä, tiedustelut valmennuspäällikölle.

 

Tiedustelut

Valmennuspäällikkö
Jarkko Kumpulainen
jarkko.kumpulainen@katajayu.fi
040-5700229

Toiminnanjohtaja
Tomi Pyylampi
tomi.pyylampi@katajayu.fi
044-0900519

 

AJANKOHTAISTA

Motonet-kuukausikisat 11.10.2018 - Maastojuoksu

Joensuun Kataja järjesti jo ko…

Toimitsijaottelusta vauhtia talvikauden kisoihin

Lauantaina järjestettiin niin …

Synttärisankari - Heidi Nokelainen 28v

Nokelaisen Heidi täytti vuosia…

VIIKKOTIEDOTE VIIKOT 41-43 (9.10.-29.10.2018)

Viikkotiedotteessa kilpailuist…

Synttärisankari - Teemu Poikolainen 26v

Teemu Poikolainen täytteli taa…

KUUKAUSITIEDOTE - LOKAKUU

Kuukausitiedotteessa kilpailui…

Kataja-hölkkä juostiin aurinkoisessa säässä

Kataja-hölkän miesten puolimar…

Kataja-hölkkä juostaan tulevana lauantaina alkaen klo 11.00

Lauantaina Mehtimäen, Linnunla…

VIIKKOTIEDOTE 39 (25.9.-1.10.2018)

Viikkotiedotteessa kilpailuist…

Harri Nissinen seitsemäs Sm-maratonilla

Joutsenossa juostiin Kullervo-…

SM-maraton vuoden viimeinen SM-kilpailu

Lauantaina juostaan Joutsenoss…

Synttärisankari - Jutta Moilanen 19v.

Kestojuoksija Jutta Moilasella…

VIIKKOTIEDOTE 38 (18.9.-24.9.2018)

Viikkotiedotteessa kilpailuist…

Syyskuun Motonet-kuukausikisoissa kaksi piiriennätystä

Ulkoratakauden viimeisissä kuu…

VIIKKOTIEDOTE 37 (11.9.-17.9.2018)

Viikkotiedotteessa kilpailuist…

Katajan miehille pronssia Sm-viestien toiselta päivältä

Katajan urheilijat jatkoivat h…

Hopeaa ja pronssi Katajan Sm-viestien ensimmäisen päivän saldona

Mikkelin Sm-viestien ensimmäin…

Joensuun Kataja usealla joukkueella Mikkelin Sm-viesteihin

Viikonloppuna kisataan Mikkeli…

KUUKAUSITIEDOTE - SYYSKUU

Kuukausitiedotteessa kilpailui…

Synttärisankari - Jaana Sieviläinen 36v

Pituushyppääjä Jaana Sieviläin…

Joensuun Kataja Seuracup-finaalissa 2018

Kuluneena viikonloppuna kilpai…

Joensuun Kataja Seuracupin TERA-sarjan finaalissa

Joensuun Katajan joukkue kisaa…

VIIKKOTIEDOTE 35 (28.8.-3.9.2018)

Viikkotiedotteessa kilpailuist…

Jessica Miettiselle 22-vuotiaiden moniottelun Sm-pronssia

Jessica Miettinen teki tasaise…

Synttärisankari - Samuel Auvinen 17v.

Ratojen liinatukka, Samuel Auv…

Syksyn yleisurheilukouluihin voi nyt ilmoittautua

Tässä vaiheessa ilmoittautumin…

VIIKKOTIEDOTE 34 (21.8.-27.8.2018)

Viikkotiedotteessa kilpailuist…

Nella Voutilaiselle pm-kultaa

Pm-moniottelut käytiin läpi mo…

Pm-moniotteluiden live-tulokset

Live-tulokset löytyvät täältä.

VIIKKOTIEDOTE 33 (14.8.-20.8.2018)

Viikkotiedotteessa kilpailuist…