JOENSUU MARATON

JOENSUU MARATON 2016 - TIEDOTE

Joensuu Maraton 2016 juostaan sunnuntaina 15.5.2016. Tapahtuman keskuksena toimii Joensuu Areena ja Mehtimäen Keskuskenttä.

Kisatoimisto palvelee Joensuu Areenalla lauantaina klo 16-20 ja sunnuntaina klo 7 alkaen. Ilmoittautuminen on mahdollista kisatoimistossa em. aikoina. Kisatoimistosta on mahdollisuus hakea kilpailunumero jo lauantaina. Numero tulee joka tapauksessa noutaa vähintään tuntia ennen oman juoksun lähtöä.

Suosittelemme kaikille kykeneville numeron hakemista jo lauantaina. Näin vältetään ruuhkia tapahtuma-aamuna.

Kaikki lähdöt tapahtuvat Keskuskentältä seuraavalla aikataululla:

-          MiniMaraton 9.30

-          Puolimaraton 10.00

-          Maraton 10.15

-          10km 10.30

Kaikki matkat MiniMaratonia lukuun ottamatta juoksevat kentältä poistuessaan Siltakadun vartta Pielisjoen rantaan ja Itäsillalle. Paluu tapahtuu Ylisoutajan siltaa, jonka jälkeen kuljetaan Laulurinteen ohitse kohti Noljakkaa. Toinen kierros ei enää keskustaan asti koukkaa, vaan kulkee enemmän Linnunlahden ja Noljakan suunnassa.

Autoilijoita ja muita liikenteenkäyttäjiä pyydetään käyttämään varovaisuutta tapahtuman vaikutusalueella aikavälillä 10.00-16.00. Toivomme yleisön ja muiden liikkujien tarjoavan esteettömän väylän juoksijoille. Juoksu kulkee läpi kaupungin klo 10.00-10.45, jolloin Länsikatua, Siltakatua ja sitä risteävien katujen liikennettä tullaan pysäyttämään.

Tarkat reitit löytyvät tästä linkistä: http://www.katajayu.fi/tapahtuma/joensuu-maraton/253/

Parkkialueina toimivat Mehtimäen alueen normaalit parkkipaikat.

Tiedustelut
Tomi Pyylampi
tomi.pyylampi@katajayu.fi
0440900519

KESKUSTAAN, RANTAAN, SILLOILLE JA METSÄÄN - Joensuu Maraton 2016 juostaan täysin uudella reitillä.
 

Pitkään on töitä tehty ja väännetty tahkoa. Onneksi tuo pyörittäminen on tuonut tulosta ja nyt voi iloisella mielin sanoa, että reitti uudistuu. Kaikilla matkoilla juostaan 10 kilometriä reittiä, joka vie keskustan läpi joen rantaa ja silloille. Puolimaraton ja maraton saavat lisäksi kokea uutta reittiä Linnunlahden ja Noljakan alueella, jossa juostaan loput kilometrit. Tuon reitin mitta on noin 10,5-10,7 km.

Karttaa ja tulevia reittejä katsoessa voisi helposti todeta, että ”tuoltahan se olisi aina pitänyt mennä.” Ehkä näin, mutta näille reiteille pääsy on ihan totuudenmukaisesti aiemmin ollut mahdotonta toteuttaa. Tässä vaiheessa voi antaa ison kiitoksen Joensuun kaupungin, Poliisin ja Liikenneviraston suuntaan. Ilman heidän vaivannäköään olisi helposti käynyt niin, että Pamilon suoraa tallattaisiin. Erityiskiitos tapahtumapäällikkö Markku Pyykköselle ja Liikuntapalveluiden Simo-Pekka Finckelle isosta panoksesta reitin suhteen.

REITTI JA SEN VAIKUTUKSET

Jotta juoksijat pääsevät keskustaan ja silloille, on kaikkien sarjojen lähdettävä yhtä aikaa. Näin ollen kaikkien matkojen (pl. minimaraton) lähdöt tapahtuvat yhtä aikaa Keskuskentän läheisyydestä. (Tarkkoja lähtöpaikkoja ei vielä voida määrittää, koska reitin tarkastusmittaus voidaan suorittaa vasta teiden sulettua.) Eli toivottavasti todella iso kööri juoksevaa kansaa tallaa keskustan läpi. Itäsiltaa toiselle puolelle jokea ja Ylisoutajansiltaa takaisin. Sieltä lähdetään Raviradan läpi kohti kolmiolenkkejä ja Noljakkaa.

Reitillä on enemmän hiekkatietä kuin aiemmin, mutta maisemat pitäisi olla kohdillaan. Toisaalta reitillä on alkupätkää lukuun ottamatta tien ylityksiä. Korkeuseroa on hyvin vähän. Ainoat laskut ja nousut tulevat juuri noista silloista ja alikuluista. Eli reitin nopeus on käytännössä tossun kantajasta kiinni.

Liikennevirasto myönsi luvan pitää sillat suljettuna puolentoista tunnin ajan, joten puolikkaan ja maratonin kiertäjät eivät uudelleen sinne pääse. Tähänkin pitää ehdottomasti olla tyytyväinen, sillä jokirannassa on menossa Kalamarkkinat ja purjehduskauden avaus pukkaa myös päälle. Lopuilla lenkeillä juostaan vähän syvemmälle Noljakkaan, josta palataan osin vanhalta reitiltä tuttua Tulliportintien vartta takaisin kisakeskukseen.

ENTÄ NYT?

No nyt teidän pitää vain ilmoittautua juoksemaan sankoin joukoin! Jos tapahtuma kasvaa yli tuhannen juoksijan massajuoksuksi niin voihan olla, että jatkossa saamme juosta jokirannassa useammankin kierroksen.

Joensuu Maraton siirtyy sunnuntaille 15.5.2016

Tämän vuoden Joensuu Maraton siirtyy lauantailta sunnuntaille 15.5.2016. Tämä siirto tehdään siksi, että tuolla viikolla Joensuun keskustassa järjestetään isoja tapahtumia. Kävijämäärältään isoin, SciFest, päättyy lauantaina. Tuo tapahtuma järjestetään myös Areenalla, ja lauantaiksi odotetaan kävijöitä yli 3000. Tämä toisi sen verran paljon hässäkkää yhdelle alueelle, että on helpompaa Joensuu Maratonin väistää hiukan.

Kisakeskus siis säilyy samana ja alustavasti myös tapahtuman aloitus on klo 10. Päivä vain on sunnuntai. Tämä siirto helpottanee myös hyvin todennäköisiä reittiviilauksia, joista tiedotetaan lähiaikoina lisää. Yhteistyössä Joensuun kaupungin ja muiden tapahtumien kanssa saamme koko viikosta paremmin kaikkia palvelevan.

Ilmoittautuminen aukeaa helmikuun ensimmäisenä päivänä. Siihen asti voi ostaa lahjakortteja 35e/kappale. Jos olet ostanut lahjakortin tätä ennemmin ja sunnuntai päivänä ei käy, voidaan lahjakortin hinta palauttaa.

Tiedustelut
Tomi Pyylampi
tomi.pyylampi@katajayu.fi

LAHJAKORTTI VUODELLE 2016

Jälleen on mahdollista ostaa lahjakortti rakkaimmalle. Sen voi ostaa myös vähemmän rakkaalle. Lahjakortti oikeuttaa mille tahansa matkalle vuoden 2016 Joensuu Maratonilla. Se tulee vaihtaa myöhemmin ilmoitettavana aikana viralliseen osallstumisoikeuteen.

Lahjakortin hinta on 35e.


Tällä kertaa lahjakortin hankinta tapahtuu seuraavalla tavalla:

Kirjoita sähköpostiin

  • Lahjakortin SAAJAN koko nimi
  • Lahjakortin MAKSAJAN nimi
  • LÄHETÄ se osoitteeseen tomi.pyylampi@katajayu.fi

Lahjakortti lähetetään joko sähköisenä / tulostettavana sähköpostiisi tai sen voi käydä noutamassa Katajan toimistolta (ilmoita tulostasi etukäteen).

Lahjakortin voi maksaa joko Katajan toimistolle (Kirkkokatu 21) tai tilille FI 6120163800019368.

Tiedustelut
Tomi Pyylampi
tomi.pyylampi@katajayu.fi
0440900519

Info

Pvm: sunnuntaina 15.5.2016  

Klo: 10.00 alkaen

Lisätiedot: 
tomi.pyylampi@katajayu.fi
044-0900519

Twitter #JOENSUUMARATON