Syksyn 2019 yleisurheilukouluihin voi nyt ilmoittautua

5.9.2019

Joensuun Katajan yleisurheilukoulujen perusajatus syksyn 2019 osalta jatkuu pääosin tutuilla linjoilla. Edelleen pyrimme ottamaan kaikki halukkaat mukaan yleisurheilemaan. 

Ilmoittautuminen on nyt auki.

 

RYHMÄJAKO

Katajan yleisurheiluryhmät jakaantuvat kilpailemiseen ja harrastamiseen suuntautuviin linjoihin. Molemmista suuntauksista voi osallistua kilpailuihin, mutta jos kilpailuista ei ole kokemusta, tai ei vielä uskallusta osallistua, suosittelemme valittavaksi harrastepuolen ryhmän.

Selvyyden vuoksi kilpailemiseen suuntautuvien ryhmien perässä lukee Kilpa. Näissä ryhmissä on selkeät kilpailulliset tavoitteet. Loikka- ja Kinkka -ryhmät ilman Kilpa-liitettä harjoittelevat samaan tapaan, mutta varsinaista kilpailuvelvoitetta ei ole. Se ei kuitenkaan estä kilpailemista, vaan haluamme kannustaa kaikkia mukaan kilpailuihin. Järjestämme kuukausittain seurakisoja, joissa on matala kynnys kilpailemisen aloittamiseen ja opettelemiseen.

Harrasteryhmiksi lasketaan Vauhti, Loikka, Kinkka ja Harraste 13-17v -ryhmät. Kilparyhmiä ovat Loikka Kilpa, Kinkka Kilpa sekä SM-ryhmät.

 

KILPALINJA

Kilparyhmissä talven päätavoitteena on pm-hallit Joensuussa tammikuussa, SM-hallit sekä Suomen suurin hallikilpailu TJIG Tampereella maaliskuussa. Kesän päätavoitteena oman ikäluokan SM-kilpailut. Toki myös muut kilpailut otetaan huomioon ja niihin pyritään osallistumaan isolla joukolla. Ryhmissä harjoitellaan hauskaa pitäen, mutta lajeihin perehdytään tarkemmin. Ryhmiin ilmoittautuvilla on hyvä olla yleisurheilukokemusta tai kilpailukokemusta muista lajeista.

8-10-vuotiaille (s. 2010-2012)

LOIKKA KILPA-ryhmä on jatkossa suunnattu 8-10-vuotiaille. Se kokoontuu kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin ja sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille.

8-10-vuotiaiden yleisurheilukouluissa keskitytään perusliikkumiseen ja kehonhallinnan harjoittamiseen. Harjoituksissa kehitetään lasten motorisia ja sosiaalisia taitoja sekä innostetaan lapsia liikkumaan monipuolisesti.

 

11-12-vuotiaille (s. 2008-2009)

KINKKA KILPA-ryhmä on jatkossa suunnattu 11-12-vuotiaille. Se kokoontuu kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja torstaisin. Sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille. 

Ryhmässä nuori kehittää nopeuttaan, kestävyyttään, kimmoisuuttaan ja lihaskuntoaan sekä omaksuu yleisurheilun lajitaitoja monipuolisen tekemisen kautta.

 

13-16-vuotiaille (s. 2004-2007)

13-16-vuotiaille on useita ryhmiä. Uutena aloittaa Joose Paajasen valmentama poikien 12-14-vuotiaiden ryhmä sekä Meri Mikkosen valmentama samanikäisten tyttöjen ryhmä. Treenejä on kolme-neljä kertaa. Harjoittelu on ohjelmoitu kilpaileville nuorille, ryhmät eivät ole avoimia. Kyselyt valmennuspäällikölle. Valmentajat infoavat suoraan ryhmiä treeniajoista.

Jarkko Kumpulaisen ja Anssi Vänskän ryhmät jatkavat syyskaudelle samaan tapaan kuin ennenkin. Kestävyysjuoksijoille on oma ryhmänsä Nuorten Olympiavalmentaja Jukka Keskisalon johdolla.

Harjoitellaan herkkyyskaudet huomioiden monipuolisuutta korostaen. Kaiken harjoittelun perustana on määräpohjainen juoksuharjoittelu. Harjoitellaan kaikkien yleisurheilulajien perusteet, samoin myös perusteet oheisharjoittelusta (nopeus-, kestävyys-, kimmoisuus-, voima-, kehonhallinta- ja liikkuvuusharjoittelu).

 

HARRASTELINJA

Harrasteryhmissä opetellaan yleisurheilulajeja monipuolisesti. Harrasteryhmiin voi tulla, vaikka yleisurheilusta ei olisi aiempaa kokemusta. Harrasteryhmäläiset voivat osallistua kilpailuihin kuten kilparyhmäläisetkin, mutta harrasteryhmien ohjelma ei ole niin tavoitteellinen kuin kilparyhmissä.

 

6-8-vuotiaille (s. 2012-2014)

Vauhti-ryhmässä yleisurheiluun tutustutaan harrastemielessä. Tavoitteena on oppia yleisurheilulajien sekä perusharjoitteiden suoritustekniikat. Vauhti-ryhmä kokoontuu maanantaisin ja keskiviikkoisin.

8-10-vuotiaille (s. 2010-2012)

Loikan harrasteryhmää suosittelemme yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille. Ryhmä kokoontuu kokoontuu tiistaisin ja torstaisin.

11-12-vuotiaille (s. 2008-2009)

Yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille suosittelemme Kinkka-ryhmää, joka kokoontuu tiistaisin ja torstaisin.

13-15-vuotiaille (s. 2005-2007)

Yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille suosittelemme 13-15-vuotiaiden harrasteryhmää, joka kokoontuu maanantaisin ja keskiviikkoisin.

 

 

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset ryhmiin tapahtuvat edelleen myClubin kautta!

Ilmoittautumista varten on siis rekisteröidyttävä MyClubin käyttäjäksi. Jokaiselle lapselle pitää olla oma MyClub-profiili. Nämä voi sitten jälkikäteen yhdistää saman hallinnan alle.

Ryhmät löytyvät kohdasta TAPAHTUMAT, ja sieltä kohdasta MUUT. Ryhmiä voi selata joko listasta tai kalenterista.

Kuva alla:

urheilukoulut.png

 

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuitenkin syksyn ryhmissä olleilla on ”etuajo-oikeus”, joten heidät siirretään mahdollisen jonon ohi. Jos ryhmät ovat täynnä, tiedustelut valmennuspäällikölle.


Tiedustelut

Valmennuspäällikkö
Jarkko Kumpulainen
jarkko.kumpulainen@katajayu.fi
040-5700229