Toimisto

Ohjaajat

Toiminnanjohtaja

Minulla on kunnia toimia tämän laivan kipparina. Alaisenani on monenmoista perämiestä ja matruusia. Heille kaikille on oma tärkeä paikkansa laivan miehistössä. (Tai mikä lie sen termin pitäisi olla, kun valtaosa on naisia?) Usein on tehtävä päätös useamman reitin välillä, ilman tietoa siitä, johtaako niistä yksikään mihinkään järkevään päämäärään. Ehkä tärkein tavoite on kuitenkin pitää laiva pinnalla ja liikkeessä. Yksin se ei onnistu. Näistä muista kapteenin tehtävistä enemmän sitten tuolla blogin puolella.

Vapaa-aika menee perheen parissa. Vaimo ja 5-vuotias tyttö. Tämän lisäksi yritän edelleen löytää rajojani urheilun parissa. Juoksun parissa niin valmentaen kuin itse juoksennellen vietän mielelläni aikaani. Myös musiikki kaikissa sen muodoissa on todella tärkeä ”nollaamisen” väline. Soitan, sävellän, kuuntelen sitä ja jopa kirjoitan siitä.

Oma vaatimaton urheilu-urani on sisältänyt monta lajia, niistä yleisurheilun sisällä eniten kestävyysjuoksu. Tuo tie on johtanut myös opiskeluani. Lukio meni urheillessa, jonka jälkeen kutsui armeija. Monen yllätykseksi viihdyin noissa hommissa melko mukavasti. Sieltä polku vei Kuortaneelle, jossa kävin liikunnanohjaajan, urheiluhierojan sekä liikuntaneuvojan opinnot. Jonkin aikaa tein erinäisiä hommia postimiehestä betonityöntekijään ja pyöräkorjaajasta uimavalvojaan. Vaimoni kautta päädyin Joensuuhun, josta on löytynyt kotipaikka jo kahdeksaksi vuodeksi. Sinä aikana olen opiskellut fysioterapeutiksi ja työskennellyt kuntosaliohjaajana, liikunnanohjaajana, valmentajana ja työhyvinvointiprojektipäällikkönä.

Katajan leipiin siirryin muutaman vuoden talkoolaishommien jälkeen. Ensin tulin vain yleismieheksi, sitten tuottamaan Katajan työhyvinvointipalveluita. Reilu vuosi sitten tarjottiin mahdollisuutta toiminnanjohtajaksi. Otin tehtävän ilomielin vastaan. Vahvin kokemus on varmasti tuolla lasten ohjaamisen ja tapahtumien järjestämisen puolella.

Haluni on kehittää Katajan yleisurheilua sinne, missä sen perinteiden ja historiansa vuoksi pitäisi olla – Suomen huipulla. Yksittäiset urheilijat voivat olla jopa maailman huipulla, mutta seurana voimme tehdä monet asiat laadukkaammin. Pyrin ohjaamaan asioita siihen suuntaan, että toimintamme on nykypäiväistä ja laadukasta. Helposti lähestyttävää, mutta samalla riittävän haastavaa.

Yleisurheilu on hieno ja perinteikäs laji. Harvassa lajissa ihminen voi perustaitojaan käyttäen niin helposti etsiä omia rajojaan. Jotkut löytävät rajojensa lähelle parhaassa iässä, ja pääsevät huipulle. Jotkut saavat suurimman ilon matkasta kohti rajaa, jotkut ohjaavat muita rajan suuntaan ja jotkut tykkäävät vain seurata näiden edellä mainittujen tekemisiä.

Jos valitsette yleisurheilun, hienoa. Jos valitsette Joensuun Katajan yleisurheilun, onneksi olkoon!

-Tomi

Info

Syntymävuosi: 1980
Kotipaikka: Joensuu (kotoisin Alavudelta)

Katajassa: Vuodesta 2006
Toiminnanjohtajana: 2012-

044-0900519
tomi.pyylampi@katajayu.fi