Roope Reponen

Info

Syntymävuosi:  1995
Kotipaikka: Kuopio (Kitee)
Edelliset seurat: Kiteen Urheilijat (-2012)
Valmentaja (Edelliset valmentajat): Itse (Olli Reponen) 

Ennätykset

800m: 2.01,79 (2013)

3-loikka: 13,62 (2016)

Kuva: Roope Reponen

Synttärisankari - Roope Reponen 22v.

22.8.2017

Keskimatkoilta kolmiloikkaan vaihtanut Roope Reponen joutui jalkaongelmien takia vaihtamaan takaisin keskimatkoille. Millaiset ovat suunnitelmat nyt? 

Missäs menet tällä hetkellä?
Tällä hetkellä olen Kuopiossa, jonne palasin muutama päivä sitten Kiteeltä kotiseudullani vietetyn kesän jälkeen. Vielä on muutama viikko aikaa lomailla (eli treenata hyvin) ennen kuin opiskelut taas jatkuvat.

Miten harjoittelu on sujunut? 
Kesä ei mennyt suunnitelmien mukaan, koska akillesjännevaivojen takia jouduin olemaan sivussa juoksuharjoittelusta enemmän kuin ajattelin. Nyt olen muutaman viikon ajan pääsyt juoksun makuun ja harjoittelu tuntuu hyvältä. Muutaman kolmiloikan parissa vietetyn vuoden jälkeen olen tekemässä paluuta keskimatkojen juoksuun, kun aiemmin hapenottoa haitanneet selkävaivat on saatu nyt paremmin kuriin. Kolmiloikkaurani jäi lyhyeksi kokeiluksi, koska jalkani eivät selvästikään kestäneet lajin kuormittavuutta. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä veri vetää juoksulenkeille. Tällä harjoittelun pääpaino on peruskunnon rakentamisessa.

Millaisilla tavoitteilla ollaan tänä vuonna?
Loppuvuodelle ei ole muita tavoitteita kuin saada aikaan ehjä harjoitusjakso ilman loukkaantumisia ja sairasteluita. 

Millaiset ovat tulevan kauden tavoitteet?
Tulevan kauden tavoitteet ovat ainakin  vielä toistaiseksi hyvin maltilliset. Syksyn aikana tarkoitus on nostaa peruskunto ja  sille tasolle, että hallissa voin juosta ainakin lähelle entisiä ennätyksiäni. Ensi kesänä voi jo odottaa uusia ennätyksiäkin kasilta ja tonnivitoselta. Tarkkoja tulostavoitteita ei ole mutta ainakin kahden minuutin alitus kasilla on tähtäimessä.

Miten harjoittelun ulkopuolinen aika kuluu? Opiskellessa/töissä/harrastuksissa?
Harjoittelun ulkopuolinen aika kuluu enimmäkseen opiskellessa ja ruuanlaitossa. Syksyllä lähtee toinen vuosi hammaslääketieteen opintoja, ja niihin uppoaa aikaa sen verran, etten kerkeä käymään töissä opiskelujen ohessa.

Teemakysymykset - valmennus

Kuka sinua valmentaa?
Tällä hetkellä valmennan itse itseäni. Isäni Olli Reposen kanssa keskustelen harjoittelusta kuitenkin aika ajoin.

Milloin olet saanut ensimmäisen valmentajan ja miten se tapahtui?
Isäni alkoi valmentaa minua maastohiihdossa, kun olin 13- tai 14-vuotias. Valmennus jatkui myös kestävyysjuoksussa. Muita valmentajia ei ole ollut.

Millainen valmentajasi on ja kuinka usein hän on katsomassa sinua harjoituksissa?
Harjoittelen "omin päin" eikä kukaan ulkopuolinen liiemmin seuraa harjoitteluani. Olen tottunut tarkkailemaan omaa tekemistäni ja muutenkin analysoin paljon harjoitteluani. Ulkopuolisista vinkeistä ja kommenteista ei toki mitään haittaa olisi. Valmentajatilanne saattaa siis syksyn myötä muuttua.

Missä sinulla on eniten kehitettävää ja mikä on vahvin ominaisuutesi yleisurheilussa? 
Eniten kehitettävää löytyy kestävyysominaisuuksista. Suurimmat vahvuuteni ovat ehkä kimmoisuus, hyvä juoksutekniikka ja henkinen kantti.

Kysymys edellisiltä synttärisankareilta

Mika Kotiranta: Mikä on ollut paras paikka leireillä ulkomailla, miksi?
En ole varsinaisesti koskaan leireillyt ulkomailla mutta Madeiralta löytyy ainakin mäkiä, jos niitä haluaa harjoitteluunsa. Itse suosisin mieluummin jotain muuta paikkaa, josta löytyisi mäkien lisäksi tasamaata ja paljon juostavia hiekkateitä.