Jari Räsänen

Info

Syntymävuosi: 1987
Kotipaikka: Joensuu
Valmentaja: Juri Miljuhin

 Synttärihaastattelu 2017

12.1.2017

Keskimatkuri Jari Räsänen jo ilmoitti, että aktiivinen kilpaura on ohi, mutta pistetään nyt haastattelu vielä ilmoille. Varsinkin kun pyöreitä vuosia tulee täyteen.

Missäs menet tällä hetkellä?
kotisohvalla istuskelen töiden jälkeen

Sait töitä ja virallisesti lopetit aktiiviurasi. Vieläkö kuitenkin harjoittelet?
Näin pääsi käymään. Alkoi syksyllä kiinnostaa töiden tekeminen normaalia enemmän ja sattui olemaan mielenkiintoinen työpaikka tarjolla. Harjoittelu on aika vähälle jäänyt, enemmänkin kyse on satunnaisesta lenkkeilystä, enkä juuri ole kovempia treenejä tehnyt. Jonkinlaista liikuntaa on kuitenkin oltava, kun elimistö on ehtinyt jo sellaiseen harjoitusvuosien aikana tottua, mutta mukava välillä kokeilla muitakin lajeja.

Onko tarkoituksena kilpailla?
En ole suuremmin asiaa miettinyt, mutta jos haluaisi kilpailla, niin pitäisi tehdä paljon enemmän kovempia treenejä kuin nyt. Tällä hetkellä ei ole vielä kilpailuvietti herännyt, mutta saa nähdä miten kesällä käy.

Millaisia ovat tulevan kauden tavoitteet urheilupuolella?
En ole suurempia tavoitteita laatinut. Yritän ainakin pitää jonkinlaista peruskuntoa yllä, että tarvittessa pysyn porukan mukana ainakin kevyellä lenkillä.

Nähdäänkö Jari jossain urheiluseuratoiminnassa jatkossa?
Virallisiin valmennushommiin ei tällä hetkellä ole erityistä kiinnostusta. Muuten seuratoimintaan osallistumisesta en uskalla näin äkkiseltään luvata, mutta eihän se mikään mahdoton idea olisi.

Teemakysymykset - valmennus

Kuka sinua valmentaa/valmensi?
Juri Miljuhin, Polvijärven yläasteen ja lukion liikunnanopettaja Outokummusta

Milloin olet saanut ensimmäisen valmentajan ja miten se tapahtui?
Ihan ensimmäiset harjoitusohjelmat taisin saada Jaakko Sivoselta. En muista tarkkaan milloin, taisin olla ala-asteella, silloin harjoittelu oli kuitenkin aikalailla sitä sun tätä. Jossain vaiheessa yläasteelle siirtyessä sovittiin, että Juri valmentaa, kun oli opettajana samassa koulussa ja nähtiin siellä lähes päivittäin.

Millainen valmentajasi oli ja kuinka usein hän oli katsomassa sinua harjoituksissa?
Kesällä kävin aika usein rataharjoitukset tekemässä Outokummun kentällä, ainakin sen jälkeen kun sain ajokortin. Parina viime vuonna harvemmin, kun saatiin hyvin porukkatreenejä Joensuussa ja täältä löytyi osaavaa valmennusta treenejä valvomaan. Olen ollut melko laiska pitämään yhteyttä valmentajaan, enkä ole jaksanut soitella läheskään jokaisen harjoituksen jälkeen. Lähinnä silloin, jos on tullut ongelmia tai muuten kysymyksiä treenenistä. Silloin ollaan oltu yhteyksissä ja viikon parin välein ollaan kerrattu menneet ja tulevat ohjelmat.

Mikä oli/on paras ominaisuutesi urheilijana, missä taas olit heikoimmillasi?
Vaikea sanoa. Siihen olen tyytyväinen, että yleensä tärkeimmissä kisoissa olen onnistunut tilanteeseen nähden melko hyvin. Jonkin verran tasaisuutta olisin kaivannut, sillä joskus hieman pienempiin kisoihin on ollut vaikea saada oikealaista kisafiilistä ja jännitystä, jotka olisivat auttaneet hyviin suorituksiin.