Heidi Nokelainen

Kuva: anselmus.net

Synttärisankari - Heidi Nokelainen 27v.

4.10.2017

Heidi Nokelainen pääsee hiukan myöhässä synttärihaastattelun uhriksi. Tästä sitä kuitenkin voi kuulumisia lueskella.

Missäs menet tällä hetkellä?
Tällä hetkellä menen kotona Kouvolassa. 

Miten harjoittelu on sujunut? 
Harjoittelu viimeisen kuukauden aikana on ollut aika minimissä ja koostunut lähinnä pallopeleistä, kehonhuollosta, kuntoutuksesta ja ulkoilusta. Pari viikkoa on tarkoitus jatkaa vielä omatoimista treenailua ennen varsinaista ohjelmoidun harjoituskauden alkua. 

Millaisilla tavoitteilla ollaan tänä vuonna?
Menneelle kesälle oli suuret tavoitteet. Tarkoitus oli hinata ennätystulosta ylöspäin ja onnistua/menestyä myös MM-Lontoossa. Kesä oli kaikkinensa iso pettymys tavoitteiden jäädessä saavuttamatta.  

Millaiset ovat tulevan kauden tavoitteet?
Tavoittelen ennätystulosta Berliinin EM-kisoissa.  

Miten harjoittelun ulkopuolinen aika kuluu? Opiskellessa/töissä/harrastuksissa?
Olin edellistalven ammattiurheilija, eli opiskelu jäi kokonaan taka-alalle. Nyt syksyllä koitan saada gradua väännettyä ja viimeisteltyä opinnot kokonaisuudessaan. 

Teemakysymykset - valmennus

Kuka sinua valmentaa?
Valmennuksesta vastaa Parjasen Olavi.

Milloin olet saanut ensimmäisen valmentajan ja miten se tapahtui?
En osaa sanoa tarkalleen milloin sain ensimmäisen valmentajan, mutta Simpeleellä minua valmensi Marjut Rita, jonka yleisurheilukouluun menin varmaan 10-vuotiaana. Olavista tuli minun valmentaja, kun muutin Joensuuhun opiskelemaan 2010. 

Millainen valmentajasi on ja kuinka usein hän on katsomassa sinua harjoituksissa?
Valmentajani on analyyttinen ja suunnitelmallinen, valmentajana tosi monipuolinen. Vaikka viime vuoden olen asunut pääosin toisella paikkakunnalla, on yhteistreenien määrä kasvanut edellisistä vuosista. Teemme Joensuussa intensiiviviikkoja, kun olen siellä. Samaten näämme paljon leireillä niin kotimaassa kuin ulkomailla. 

Missä sinulla on eniten kehitettävää ja mikä on vahvin ominaisuutesi yleisurheilussa? 
Eniten kehitettävää minulla on edelleen heittotekniikassa. Vahvin ominaisuus keihäänheittoon on luultavimmin monipuolisuus. Minulla ei varsinaisesti ole heikkoja ominaisuuksia, vaan olen monessa aika tasainen ja taitava. 

Valmentajan mietteet

Miten päädyit Heidin valmentajaksi?
Heidi muutti aikoinaan Joensuuhun, koska aloitti opinnot yliopistossa. Heidin valmentajatilanne oli tällöin auki ja Areenalla käydyn keskustelun pohjalta yhteistyömme sitten alkoi. Heidi tarvitsi valmentajaa ja minä halusin auttaa.

Millainen Heidi on urheilijana?
Heidin on urheilijana positiivinen, kannustava, määrätietoinen, sinnikäs, motivoitunut. Hänen elämäntapansa on urheilla ja intohimona keihäänheitto.

Mikä on haastavinta huipputasolla urheilevan naisen etävalmentamisessa?
Taito- ja tekniikkaharjoituksissa tulisi olla valmentajan tai ”tuuraajan” paikalla mahdollisimman usein. Tämä on etävalmennuksen suurin haaste. Nykyteknologia helpottaa tässä hieman, kun tarvittaessa videoiden ja palautteen antaminen onnistuu myös etänä hyvin nopeasti. Yhteydenpitoa pitää olla paljon puolin ja toisin. Yhteys tulee säilyä, että molemmat tietävät missä mennään ja fokus kohti yhdessä asetettua päämäärää säilyy kirkkaana molemmille. Pyrkimyksenä on olla mahdollisimman paljon samalla paikkakunnalla.

Kysymys edellisiltä synttärisankareilta

Teemu Poikolainen: Olen kuullut, että saat paljon fanipostia. Onko fanipostisi pääosin positiivista vai negatiivista?
Fanipostia tosiaan tulee aina välillä enimmäkseen someviesteinä, mutta välillä kolahtaa kirjeitä postiluukusta. Faniposti on pääasialllisesti ollut kannustavaa ja positiivista, tietysti vähän oudompiakin juttuja on mahtunut sekaan, mutta nekin myönteisessä hengessä. 

Info

Syntymävuosi: 1990
Kotipaikka: Kouvola
Edelliset seurat: Simpeleen Urheilijat
Valmentaja (entiset valmentajat): Heli Rantanen (Olavi Parjanen, Marjut Rita)

Ennätykset

Keihäs: 62,13 (2016)